Fredrik William Olsen og Terje Berg livespilling i studio, Radio Harstad
Radionyheter

Lokalradio må stenge på grunn av korona

Flere ansatte i Radio Harstad er i karantene og lokalene der lokalradioen holder til er stengt som følge av et lokalt utbrudd av korona. 

Det meldes om stadig flere smittetilfeller av covid-19 i Norge og nå rammes også radiobransjen. Radio Harstad har måttet ty til ekstraordinære tiltak etter et smitteutbrudd i Harstad:

– Vi er en del av Harstad Kommunes tilbud til ungdom, tilhørende kulturenheten i kommunen. Da en stor del av staben i kulturenheten er i karantene nå så holder vi alle tilbudene stengt, forteller Tommy Vandalsvik, som er redaktør og daglig leder i Radio Harstad.

Det betyr at det ikke går noen direktesendinger fra studio.

– På lufta går det nå kun musikk og repriser. Situasjonen er ganske udramatisk, sier Vandalsvik.

– Vi har digitale løsninger for ungdommene, bl.a et digitalt ungdomshus på discord, så vi har kontakt der. Spillelister settes også opp av ungdommen som vi kan sende på radioen, forteller han.

Radio Harstad er en ungdomsstyrt radiostasjon som er åpen for all ungdom fra 13-25 år. Tilbudet er unikt og det eneste av sitt slag i landet. I over 30 år har Radio Harstad vært på lufta med ungdommer som teknikere og programledere. Flere som har startet på Radio Harstad jobber i dag i NRK og andre mediebedrifter.

Om forfatteren

blank

Kyrre Dahl

Kyrre Dahl har over 30 års erfaring som programleder og journalist i radiobransjen. Han driver bransjenettstedet radionytt.no, jobber for bl.a. Radionyhetene og diverse lokalradioer. Dahl er også nettredaktør på lokalradio.no.

Legg til kommentar

Klikk her for å legge igjen en kommentar