Fotball-laget FOTO: RADIO LATIN-AMERIKA
Radionyheter

Lokalradio med eget fotball-lag i Norway Cup

Den spanskspråklige lokalradioen Radio Latin-Amerika har startet et eget fotball-lag og har meldt seg på i Norway Cup til høsten. 

– Radio Latin-Amerika har vært med Norway Cup som frivillig støttespiller siden slutten av 80 tallet. I løpet av de siste årene har vi hatt mange live sendinger fra Ekebergsletta og vi har også søttet mange lag fra Latin-Amerika som har reist langt for å spille på Norway Cup, som er verdens største fotballturnering for barn/ungdom, gutter og jenter, sier redaktør Hans Dahle

I 2018 støttet Radio Latin-Amerika det chilenske ungdomslaget Selección Quinta Cordillera.

– Vi samlet inn ca. 200.000.- kroner for å betale reise og opphold under turnering, forteller Dahle

Men, det er mange unge spillere i Norge med foreldre fra Latinamerika som har henvendt seg til radioen og spurt om de kunne hjelpe til med å starte et eget lag.

– Flere av våre medarbeidere har jobbet med dette siden ifjor og vi spurte gjennom radioen om det var flere som ville bli med, forteller redaktøren

– Vi fikk veldig bra respons og allerede etter første trening på Voldsløkka Idrettspark (Oslo) forrige lørdag hadde vi 17 spillere (gutter født mellom 2002 og 2004) som stilte opp sammen med foreldre og venner, sier Dahle.

Laget som heter Latin-Amerika (sub 16) er allerede meldt på Norway Cup og blir sponset av vår kanal.

Radio Latin-Amerika er en nisjeradio som sender på FM 105.8 i Oslo med i hovedsak spansk-språklige programmer.

Om forfatteren

blank

Kyrre Dahl

Kyrre Dahl har over 30 års erfaring som programleder og journalist i radiobransjen. Han driver bransjenettstedet radionytt.no, jobber for bl.a. Radionyhetene og diverse lokalradioer. Dahl er også nettredaktør på lokalradio.no.

1 kommentar

Klikk her for å legge igjen en kommentar