Mediehuset Haugesunds Avis - Foto: Kyrre Dahl
Radionyheter

Lokalradio møter lokalavis i retten

Haugesunds Avis og Radio Haugaland møtes denne uka i tingretten, på grunn av en tvist om bildebruk.

Ansvarlig redaktør Einar Tho i Haugesunds Avis bekrefter overfor bransjemagasinet Journalisten at det handler om en sak der avisa har krevd betaling for urettmessig bruk av et bilde på Radio Haugalands nettplattformer. Beløpet skal i utgangspunktet ha vært på 5000 kroner.

Kravet ble ikke betalt, og saken havnet derfor i forliksrådet. Der fikk Haugesunds Avis medhold, men Radio Haugaland valgte å bringe saken inn for tingretten.

– Vi mener at Radio Haugaland driver en urettmessig praksis med å bruke andres stoff, både tekst og bilder. Derfor vil vi kjøre saken, selv om det føles meningsløst å belaste rettsapparatet med denne typen spørsmål, sier Tho til Journalisten.

Daglig leder Egil Marthin Solberg i Radio Haugaland ser ganske annerledes på saken, og går til hardt angrep på redaktør Tho.

– For å si det litt flåsete, det nytter ikke å diskutere med en klovn, skriver Solberg i en e-post til bransjebladet.

Solberg mener Haugesunds Avis og redaktøren driver med sabotasje overfor Radio Haugaland:

– Denne Tho sliter med at Radio Haugaland er blitt en betydelig nyhetsaktør i vårt distrikt. Avishuset har i flere år oppkonstruert artikler og kommet med uttalelser rettet mot Radio Haugaland for å bremse vår suksess/skade vår virksomhet, skriver Solberg til Journalisten.

Den siste påstanden blir kontant avvist av Haugesunds Avis.

LES HELE SAKEN PÅ JOURNALISTEN.NO

Om forfatteren

blank

Kyrre Dahl

Kyrre Dahl har over 30 års erfaring som programleder og journalist i radiobransjen. Han driver bransjenettstedet radionytt.no, jobber for bl.a. Radionyhetene og diverse lokalradioer. Dahl er også nettredaktør på lokalradio.no.