Studio Elverumsradioen. Foto: Kyrre Dahl
Radionyheter

Lokalradio øker i Hedmark

Ikke nok med at det er landets beste lokalradio-fylke, den totale lyttingen på lokalradio i gamle Hedmark fylke økte fra 2. kvartal til 3. kvartal. 

I 3. kvartal 2021 hørte 18,2 % av befolkningen i Hedmark på en eller flere lokalradioer hver dag. Det er en forbedring på 0,5 prosentpoeng sammenlignet med andre kvartal. Det viser tall Kantar utarbeider for Norsk Lokalradioforbund. Lokalradio er også høyere enn 3. kvartal i fjor (18.0 %)

Hedmark er med det den regionen i landet som har høyest oppslutning om lokalradio og samlet er lokalradioene i det som før var et fylke nesten like store som distriktssendingene til NRK. 19,6 % hørte på NRK distrikt i 3. kvartal. Det er en tilbakegang på 0,5 prosenpoeng fra kvartalet før.

Det er dermed bare NRK P1/ Distrikt som har flere lyttere enn lokalradio i Hedmark. P4 (hovedkanalen) ligger et godt stykke bak med en oppslutning på 12,1 %. Radio Norge er nesten fraværende med 2,5 %.

NRK P2 kan vise til en oppslutning på 6.0 % mens det bare er 2,3 % som hører på NRK P3 i løpet av dag. Nesten like mange hører på utenlandsk radio i Hedmark: 1,9 %.

Når det gjelder lokalradio er det Solørradioen som drar flest lyttere, med Hamarradioen like bak. 5,9 % av alle i hele det gamle fylket hører på Solørradioen daglig. Da er det viktig å huske på at Solør befolkningsmessig sett utgjør en liten del av Hedmark. 5,7 % hører på Hamarradioen, viser tallene fra Kantar.

 

Om forfatteren

blank

Kyrre Dahl

Kyrre Dahl har over 30 års erfaring som programleder og journalist i radiobransjen. Han driver bransjenettstedet radionytt.no, jobber for bl.a. Radionyhetene og diverse lokalradioer. Dahl er også nettredaktør på lokalradio.no.