Radionyheter

Lokalradio rammet av FM-nedleggelse

Norkrings beslutning om å fase ut sine FM-tjenester, har skapt problemer for Ottadalsradioen i Oppland. To av kanalens FM-sendere i Uppnosi og på Storhø ble nylig avslått og det medfører at lyttere i Skjåk og deler av Lom ikke lenger får inn radiostasjonen.

Ottadalsradioen har leid FM-utstyr av Norkring på de nevnte endepunktene.

– Vi må eventuelt inn med egne sendere på disse plassene og dette er et dyrt prosjekt som radioen har problemer med å klare, sier daglig leder, Emil Rustad i Ottadalsradioen til avisen Fjuken.

Han forteller til avisen at det arbeides mot Norkring og Telenor for å få til en løysing og at men håper å få på plass en sender på Uppnosi så snart som mulig.

Norkring eier og driver de største senderinstallasjonene for bakkebasert kringkasting i Norge, og har frem til i år tilbudt tjenester basert på både analog og digital teknologi. De analoge tjenestene vil imidlertid fases ut i løpet av 2017 i samsvar med den regionale slukkeplanen for rikssendt radio.

Om forfatteren

blank

Pål Lomeland

Pål Lomeland er daglig leder i Norsk lokalradioforbund. Han er utdannet journalist ved Mediehøgskolen Gimlekollen i Kristiansand, og har hatt sitt virke innenfor radiobransjen siden 1991.

Legg til kommentar

Klikk her for å legge igjen en kommentar