Fylkesordfører Rune Hogsnes er på plass i Morgenshowet på Radio Tønsberg desember 2017. Foto: Radio Tønsberg
Radionyheter

Lokalradio redder irritert lytter

 – Plutselig forsvant summingen, og de flotteste stemmer sang de flotteste sanger. Slik opplevde en lytter fra Sandefjord FM-slukkingen. I et leserbrev oppfordrer han alle til å høre på Radio Tønsberg.

– Trusselen om å stenge FM-nettet var så visst ingen tom trussel. Plutselig en desemberdag var det bare skurring der det tidligere hadde vært nyheter, musikk og andre underholdningsinnslag av varierende kvaliteter. Slik begynner Stein Gaare fra Sandefjord et leserbrev som blant annet er publisert i Tønsbergs Blad.

Han er en av mange lyttere som ble rammet da NRK, P4 og Radio Norge valgte å slå av sine FM-sendere, og bare sende digitalt. Han skriver blant annet:

– Hadde virkelig myndighetenes radiopisk satt oss alle i en radiotåke som det kun var én vei ut av – nemlig investering i ny DAB-radio? ‘

Heldigvis for Gaare har Radio Tønsberg god dekning i Vestfold og kan også høres i Sandefjord. Dette ble redningen:

– Det var Radio Tønsberg som reddet dagen. Med lokale nyheter, de herligste radiorytmer og med reklamesnutter på lokale aktiviteter/salgsobjekter var plutselig bilradioen tilbake som en nær og kjær følgesvenn, skriver Gaare.

Han er blant dem som ikke var klar over at det finnes mange gode lokalradioer som fortsetter på FM. De aller fleste lokalradioene i Norge vil fortsette å sende på FM minst til 2022, med unntak av noen lokalradioer i Oslo, som er tvunget av lufta av myndighetene. Anbefalingen fra Gaare er klar:

– Jeg anbefaler Radio Tønsberg – og selvsagt andre nærradioer – til alle som ønsker å holde seg oppdatert på hva som skjer lokalt.

LES HELE INNLEGGET HER tb.no

Om forfatteren

blank

Kyrre Dahl

Kyrre Dahl har over 30 års erfaring som programleder og journalist i radiobransjen. Han driver bransjenettstedet radionytt.no, jobber for bl.a. Radionyhetene og diverse lokalradioer. Dahl er også nettredaktør på lokalradio.no.

Legg til kommentar

Klikk her for å legge igjen en kommentar