Foto: Radio Trondheim
Radionyheter

Lokalradio reddet fra konkurs i siste liten

Styret i Radio Trondheim vedtok mandag kveld en redningspakke som gjør at radiostasjonen unngår konkurs. Nå råder optimismen i  radiostasjonen som gar signert nye store reklameavtaler, fått ny leder og er på flyttefot.

Radio Trondheim som i november fylte to år har over tid slitt med økonomien. Den siste tiden har likvidieten vært så anstrengt at man har vært nærme kroken på døren. Et forsøk på pengeinnsamling fra byens befolkning hadde ikke lyktes. Tanken var å utvide aksjekapitalen ved å få folk i byen til å kjøpe aksjer for til sammen 700 000 kroner.

LES MER: Aksjesalg skal redde Radio Trondheim

– Vi fikk inn 120 000 kroner fordelt på 77 aksjonærer, men det var ikke nok, sier styreleder og største aksjonær i selskapet Marianne Danielsen til Adresseavisen.

I følge avisen hadde Radio Trondheim et driftsresultat på minus 511 000 kroner i 2016 og en gjeld på 750 000. Til mandagens styremøtet lå det to alternative forslag til vedtak på bordet. Det ene var å begjære oppbud, altså be om at det blir åpnet konkurs for selskapet. Det andre var en ny tiltakspakke.

Styret vedtok tiltakspakken som gjør at de i siste sekund unngikk konkurs. Denne pakken innebærer å omgjøre gjeld til aksjekapital og å gå i dialog med en av de store kreditorene. Samtidig ble Erik Arnøy som har vært med i radioen siden starten, tilsatt som ny daglig leder.

– Jeg var så sliten da styremøtet begynte mandag. Det var 50–50 om det ble konkurs eller fortsatt drift. Vi har jobbet så hardt for å få det til, sier Bård Danielsen til avisen. Han har vært programleder og radioens stemme utad. Han har også vært den eneste i full stilling.

Radio Trondheim har som mål å få inntekter på 1,5 millioner kroner i 2018. Ifølge Marianne Danielsen har de signert avtaler for halvparten. Det er blant annet reklameavtaler med Coop og Trønderenergi og avtale med Trondheim Symfoniorkester om å sende konsertene direkte på radio.

I desember flytter Radiostasjonen fra Adressahuset til Olavskvartalet og blir en del av kulturmiljøet der. De skal være nærmeste nabo med scenen i første etasje i det nye kulturhuset.

LES MER: Nyeste tilskudd til lokalradiolandskapet

Radio Trondheim henvender seg til alle som er glade i Trondheim, men spisser skytset mot aldersgruppen mellom 30 og 65 år. Kanalen sender døgnet rundt og har egenproduserte direktesendinger alle hverdager fra seks om morgenen til fem på ettermiddagen, med lokalt innhold som et viktig våpen. Radio Trondheim hører du på det lokale DAB+ nettet i Trondheim og på nettradio.

Om forfatteren

blank

Pål Lomeland

Pål Lomeland er daglig leder i Norsk lokalradioforbund. Han er utdannet journalist ved Mediehøgskolen Gimlekollen i Kristiansand, og har hatt sitt virke innenfor radiobransjen siden 1991.

Legg til kommentar

Klikk her for å legge igjen en kommentar