Radionyheter

Lokalradio satser på julemusikk

Det er ikke bare rikskanalene som satser på julemusikk i disse dager. Flere lokalradioer har etablert egne digitale julekanaler. 

Det er minst tre norske lokalradioer som har sine egne julekanaler, i konkurranse med P4-gruppen og Bauer Media, som opplever stor oppmerksomhet om sine rendyrkede juleradioer hvert år.

Det siste skuddet på stammen er etter hva vi forstår 1 FM i Molde, som nå har hele fem digitale stasjoner, som er tilgjengel på DAB+ og via internett.

Julestasjonen for Romsdal heter 1 FM Jul og kommer i tillegg til 1 FM Gull, 1 FM Jazz og 1 FM Rock, samt selvfølgelig hovedkanalen 1 FM Molde, som også sendes på FM.

Nea Radio har også i år lansert sin julekanal Nea Radio+Jul, med 24/7 julemusikk på DAB, nett og Radioplayer.

– Vi fikk svært mange positive tilbakemeldinger i fjor, så da må vi jo ha denne kanalen også i år, sier daglig leder i Nea Radio AS, Stian Elverum til lokalradio.no.

– Vi fokuserer på å fremme de lokale, trønderske og norske artistene som lager julemusikk. Denne musikken fortjener absolutt sendetid og det gir vi dem på både Nea Radio og NeaRadio+Jul, sier Elverum.

Musikken mikses selvsagt med juleklassikere som også er internasjonalt kjent.

– Det må vi jo, det er ingen jul uten Wham og The Pogues, eller Mariah Carey for den del, sier Elverum.

Jul i Innlandet er en radiokanal fra Lokalradioene i Innlandet som sender på DAB i Innlandet og via Internett. 1. november var kanalen igjen på lufta, og startet nedtellingen til jul.

Det spesielle med Jul i Innlandet er at det her er ekstra god plass til de lokale artistene og deres julelåter, men kanalen spiller også de mest kjente hitene som «Last christmas» og «All I want for christmas is you», forteller Lokalradioene i Innlandet i en pressemelding.

I tillegg til disse tre er det selvsagt mange lokalradioer som gjør alt de kan for å gi lytterne sine julestemning, ved å spille julemusikk hele eller deler av dagen.

Om forfatteren

blank

Kyrre Dahl

Kyrre Dahl har over 30 års erfaring som programleder og journalist i radiobransjen. Han driver bransjenettstedet radionytt.no, jobber for bl.a. Radionyhetene og diverse lokalradioer. Dahl er også nettredaktør på lokalradio.no.

Legg til kommentar

Klikk her for å legge igjen en kommentar