Flisa-dassen. FOTO: isolør.no/Solørradioen
Radionyheter

Solørradioen sendte direkte fra dassen, nå blir det kanskje TV-serie

Tre ganger på fem år har det dukket opp en dass i rundkjøringa på Flisa i mai måned. Første gang det skjedde, i 2014, valgte SolørRadioen å sende Flisa-dassen minutt for minutt inntil noen henta dassen. Omtalen var stor rundt hendelsen den gang, og nå kan det bli TV av dassopplegget.

– Vi prøver å lage en TV-serie, og har plukka ut Flisa-dassen til pilotepisoden. Vi håper at den blir så bra at vi får solgt inn en hel serie, sier Henrik Fladseth.

TV-seriene skal være en humor- og parodiversjon på de populære true crime seriene. Fladseth trekker frem Orderud-saken som en slik serie.

– Her skal vi ta tak i småmysteriene rundt omkring i Norge, og se om vi klarer å finne en løsning på de og oppklare dem. Vi tar i bruk alle grepene som true crime seriene bruker, og lager en parodi. Det er komisk at vi går så dypt inn i en såpass liten sak, sier Fladseth.

Da dassen havna i rundkjøringa i 2014, 2017 og 2019 har alle pekt mot russen. Produksjonsselskapet har oppklart hvem som satte dassen dit i 2019, og med det har pilotepisoden løst mysteriet om hvem som sto bak Flisa-dassen da.

Fra venstre Henrik Fladseth, Atle Bore, Jørgen Høst og Magnus Owe fra Feelgood/Monday. FOTO: isolør.no

Produksjonsteamet har bodd på Victoria Hotell under innspillingen, og har hatt mange statister og folk med seg i innspillingen. De roser folk på Flisa for all velvilje.

– Folk har vært helt fantastiske og hjelpsomme. Jeg er selv Oslo-gutt, og har vært mye på de mindre stedene i Norge. Folk er hyggeligere på de små stedene, og her var det ingen som sa nei da vi spurte de om noe, sier Fladseth.

– Setter episoden Flisa i et dårlig lys?

– Nei. Absolutt ikke. Jeg vil på ingen måte si at Flisa og at dere som bor her kommer dårlig ut. Dere er ærlige og rett frem, men slik er dere jo. Vi har spilt inn dette som en alvorlig sak, og det er jo et virkemiddel til parodien. Men vi har ikke til hensikt å sette Flisa og dere som bor her i et dårlig lys, sier Fladseth.

Han kan ikke si noe om når episoden blir å se på TV. Først må noen bite på konseptet og kjøpe det. Dersom det skjer vil Flisa-dassen være første episode i den nye true crime serien.

Fikk du ikke med deg SolørRadioens sending fra Flisa-dassen i 2014 kan du høre den på nytt her:

Lager TV-program om Flisa-dassen

(Saken er hentet fra Solørradioen og isolør.no)

Om forfatteren

blank

Kyrre Dahl

Kyrre Dahl har over 30 års erfaring som programleder og journalist i radiobransjen. Han driver bransjenettstedet radionytt.no, jobber for bl.a. Radionyhetene og diverse lokalradioer. Dahl er også nettredaktør på lokalradio.no.

Legg til kommentar

Klikk her for å legge igjen en kommentar