Martine styrer teknikken i Radio Harstad. Foto: Radio Harstad / Øyvind Arvola/ Harstad Kommune
Radionyheter

Lokalradio søker etter deg mellom 9 og 14 år

Jul, barn og radio er en god kombinasjon. Radio Harstad har lenge vært en ungdomsradio, men satser nå litt bredere i forkant av julefeiringen. 

Lokalradioen i Harstad inviterer nå barn mellom 9 og 14 år til å bli med på en julesending:

– Hei. Har du noen i aldersgruppen 9-14 år som vil prøve seg på radio? Idag er vi igang med å lage julesending for CENTRUM på Harstad Fritidssenter, står det å lese på Radio Harstads Facebook-sider.

– Radiogruppa jobber videre med å lage julesending og podcast sammen med Tommy på Radio Harstad, kan vi lese på Harstad Fritidssenter, som ikke avslører noe mer om hva denne sendingen skal inneholde. 

Senteret åpnet offisiellt i høst og er et tilbud til alle unge i kommunen fra ni år og oppover, men lokalradioen hadde da allerede brukt lokalene i flere måneder,

Harstad Fritidssenter består av Radio Harstad, Centrum og Torsdagsklubben, og inneholder øvingslokaler for musikk, dramarom, danserom, multimediarom, radiostudio, podcaststudio, kunst, street-art, biljard og mye mer.

To ting som har vært veldig populært er gaming på multimediarommet, og ikke minst å få prøve seg i radiostudio for første gang.

Radio Harstad er en ungdomsstyrt radiostasjon som er åpen for all ungdom fra 13-25 år. Tilbudet er unikt og det eneste av sitt slag i landet.

I over 30 år har Radio Harstad vært på lufta med ungdommer som teknikere og programledere. Flere som har startet på Radio Harstad jobber i dag i NRK og andre mediebedrifter.

Ungdommene som til enhver tid bruker tilbudet velger sitt eget driftsstyre, som står for innholdet på radioen.

Radioen eies av Interesseforeningen for Radio Harstad (IFRH) som består av tidligere radiomedarbeidere. Det er 2 ansatte, gjennom Harstad Kommune, som står for den daglige driften og veiledning av ungdommene på Radio Harstad. Lokalradioen sender lokalt på FM og nettradio hele døgnet.

Hjemmesiden til Radio Harstad

 

Om forfatteren

blank

Kyrre Dahl

Kyrre Dahl har over 30 års erfaring som programleder og journalist i radiobransjen. Han driver bransjenettstedet radionytt.no, jobber for bl.a. Radionyhetene og diverse lokalradioer. Dahl er også nettredaktør på lokalradio.no.

Legg til kommentar

Klikk her for å legge igjen en kommentar