Foto: Nea Radio
Radionyheter

Lokalradio som dunker ut både P4 og Radio Norge

I ett fylke her i landet er det lokalradio som er den største kommersielle aktøren. I Sør-Trøndelag dunker lokalradio ut både P4 og Radio Norge med god margin. En av grunnene er Nea Radio

Tall fra TNS Gallup for første kvartal viser at Lokalradio hadde en oppslutning på 19 % på hverdager i Sør-Trøndelag. P4 og Radio Norge klarte bare å treffe 14 % hver. NRK P1 er dog et stykke foran med en oppslutning på 34 %.

I Sør-Trøndelag finner man også den radioen som ligger på toppen av Lokalradio Topp 20. Nea Radio kan dermed kalle seg landets mest populære lokalradio. Fylkesmessig får de selvsagt også drahjelp av andre lokalradioer.

NRK P1 er det ingen lokalradioer som klarer å slå, men P4 får sterk konkurranse i flere fylker, i tillegg til Sør-Trøndelag. Både i Møre og Romsdal og Rogaland er Lokalradio akkurat like store som P4. I Oslo og Akershus er P4 faktisk bare såvidt større enn lokalradio.

Radio Norge er derimot enda et hakk svakere og i følgende fylker er Lokalradio større enn Radio Norge: Oslo/Akershus, Vest-Agder, Rogaland og Sør-Trøndelag.

Det er verdt å merke seg at NRK P1 ofte er størst i de fylkene hvor lokalradio er svakest.  I Sogn og Fjordane har P1 hele 51 % oppslutning og i Finnmark 47 %. I begge fylker er det få lokalradioer.

Lokalradio gjør det generellt best der det er konkurranse, noe som tyder på at lokalradio har mye å komme med. Lokalradioene har størst oppslutning i Rogaland og Sør-Trøndelag (19 %), Buskerud og Vest-Agder (16%) og Oslo/Akershus (15%)

 

Om forfatteren

blank

Kyrre Dahl

Kyrre Dahl har over 30 års erfaring som programleder og journalist i radiobransjen. Han driver bransjenettstedet radionytt.no, jobber for bl.a. Radionyhetene og diverse lokalradioer. Dahl er også nettredaktør på lokalradio.no.

Legg til kommentar

Klikk her for å legge igjen en kommentar