Foto: Radio Latin-Amerika.
Radionyheter

Lokalradio sterkt engasjert i 8. mars

Radio Latin-Amerika er en lokalradio som er veldig opptatt av kvinnedagen. Ikke bare var det direkte overføring, lokalradioen sto også for en sterk tale.

Den spansk-språklige lokalradioen Radio Latin-Amerika sendte live fra 8. mars-arrangementet på Youngstorget i Oslo i går. Lina Alvarez er programmedarbeider hos Radio Latin-Amerika og holdt en sterk tale på Youngstorget hvor hun fordømte kvinnedrap i Latin-Amerika.

Lina Alvarez Reyes er representant for organisasjonen M-Oslo (Mujeres en movimiento). Hun er også programmedarbeider for programserien “Femina” som produseres og sendes hos Radio Latin-Amerika. Foran flere tusen publikummere under markeringen av den Internasjonale Kvinnedagen på Youngstorget, holdt Line en sterk apell hvor hun fordømte kvinnedrap, som er et voksende problem i hele Latin-Amerika.

Lina Alvarez. Foto: Radio Latin-Amerika

-Tall fra FN publisert i 2018 melder at 12 kvinner blir drept hver eneste dag. Latin-Amerika er hjemsted for 14 av de 25 landene med høyest forekomst av kvinnedrap i verden. 98% prosent av kjønnsrelaterte drap blir ikke fulgt opp, sa Lina.

I mellom Amerika er to av hver tredje kvinne ofre for kjønnsrelatert drap. Det kjempes en hard kamp mot drap, voldtekt, seksuell trakassering og rådighet over egen kropp i alle land, og det er en lang vei å gå. Bare i Chile melder det chilenske nettverket mot vold mot kvinner at det rapporteres 42 tilfeller av seksuelle overgrep hver dag til politiet (omtrent to hver time). I Colombia har over 55 kvinnelige sosiale ledere blitt drept, i første kvartal av 2019 økte angrepene med 97% sammenlignet med forrige periode.

Foto: Radio Latin-Amerika.

RadiOrakel var også på plass under 8. mars toget. Sammen med Radio Latin-Amerika, er det kun de to lokalradioene som deltar på markeringen hvert år. De kan også fortelle at Kulturminister Abid Raja deltok i 8.mars-toget, men det ble ikke sagt noe om lokalradio fra hans side. Radio Latin-Amerika har tidligere tatt opp med departementet at de har utfordringer med dårlig dekning i sitt eget konsesjonsområde.

Om forfatteren

blank

Kyrre Dahl

Kyrre Dahl har over 30 års erfaring som programleder og journalist i radiobransjen. Han driver bransjenettstedet radionytt.no, jobber for bl.a. Radionyhetene og diverse lokalradioer. Dahl er også nettredaktør på lokalradio.no.

Legg til kommentar

Klikk her for å legge igjen en kommentar