Radionyheter

Lokalradio større enn P2, P3, P4 og Radio Norge

Nordmenn elsker lokalradio. Det er nå bare NRK P1 som har flere lyttere enn lokalradio. Det viser lyttertall fra Kantar TNS.

I Fjerde kvartal 2018 var den totale radiolyttingen i Norge på 62,4 %. Det viser tall fra lokalradioundersøkelsen som Kantar TNS lager. Dette er altså en annen måling enn PPM. Det er en oppgang på 3,5 prosentpoeng fra 3. kvartal, som inneholder mange sommeruker

NRK P1 er største kanal med en daglig oppslutning på 23,9 %, men lokalradio er nest størst! Lokalradioene samlet har en oppslutning på 14,8 % på riksnivå. Da må man huske på at det er en del steder i landet som ikke har oppegående lokalradio, blant annet har kommersiell lokalradio sendeforbud på FM i storbyene.

Lokalradio har økt med 1,5 prosentpoeng fra 3. kvartal til 4. kvartal, mens NRK P1 bare har økt med 0.9 prosentpoeng.

P4 er landets tredje største kanal på denne målingen med 11,8 %, mens NRK P3 har 6,5 % og NRK P2 har 6,4 %. Radio Norge kommer nederst på denne listen med bare 5,4 %. 1,5 % svarer at det hører på utenlandsk radio.

P4 har økt med 0,5 prosentpoeng mens Radio Norge bare såvidt kryper oppover med 0,1 prosentpoeng.

Det er viktig å huske at dette er tall for lokalradioene samlet og tallene varierer voldsomt fra område til område. Men, ettersom noen områder ikke har lokalradio betyr det at oppslutningen er enda høyere i de distriktene der lokalradio står sterkt.

Det fremkommet også i tallene at lokalradio er største radiokanal totalt sett i aldersgruppen under 40 år. Lokalradio er akkurat like stor som NRK P1 i aldersgruppen 40 til 49 år.

Oer 50 år er det et klartt skifte i lyttingen og NRK P1 dominerer sterkt, men lokalradio gjør det bra i alle aldersgrupper, også over 70 år.

I denne målingen er P4 ubetydelig under 30 år, men mellom 30 og 50 år er P4 like bak lokalradio totalt. Bare mellom 50 og 59 år er P4 større enn lokalradio.

Om forfatteren

blank

Kyrre Dahl

Kyrre Dahl har over 30 års erfaring som programleder og journalist i radiobransjen. Han driver bransjenettstedet radionytt.no, jobber for bl.a. Radionyhetene og diverse lokalradioer. Dahl er også nettredaktør på lokalradio.no.

Legg til kommentar

Klikk her for å legge igjen en kommentar