Raymond Elde i studio. Foto: Radio Nordkapp
Radionyheter

Lokalradio tredoblet i Finnmark

Også lokalradioene i Finnmark vinner lyttere etter at rikskanalene slo av sine FM-sendere. Ferske tall viser en tredobling av lyttertallene. 

Lokalradioer som Radio Nordkapp (bilde) har nå solide lyttertall å vise tall. I første kvartal 2018 hadde lokalradio samlet en daglig oppslutning på 18 %.

Det er en tredobling fra første kvartal 2017, da den daglige oppslutningen var på 6 %, viser tall som Kantar TNS har utarbeidet for Norsk Lokalradioforbund.

Finnmark var, sammen med Troms, det siste fylket der NRK, P4 og Radio Norge slo av sine FM-sendere så sent som i desember 2018. Dette er dermed de første lyttertallene som viser resultatet.

Den totale radiolyttingen i Finnmark er dramatisk redusert, fra 76 % i første kvartal 2017 til bare 59 % i dette kvartalet. Det tilsvarer en tilbakegang på 23 %.

Når lokalradioene da tredobler sin oppslutning er det lett å forstå at rikskanalene har tapt enormt med lyttere.

Det er Radio Norge og NRK P3 som har tapt mest. Radio Norge har gått fra 15 til bare 4 % på det siste året, mens P3 har mistet 75 % av lytterne sine i Finnmark, fra 12 til 3 %.

NRK Finnmark klarer seg relativt sett bedre, men går fra 37 % til 26 % og er den eneste kanalen som fortsatt er større enn lokalradio.

P4 er overraskende stabil på 10 % både i fjor og i år, mens P2 er mer enn halvert fra 7 til 3 %.

 

Om forfatteren

blank

Kyrre Dahl

Kyrre Dahl har over 30 års erfaring som programleder og journalist i radiobransjen. Han driver bransjenettstedet radionytt.no, jobber for bl.a. Radionyhetene og diverse lokalradioer. Dahl er også nettredaktør på lokalradio.no.

Legg til kommentar

Klikk her for å legge igjen en kommentar