Foto: Radio Latin-Amerika
Radionyheter

Lokalradio tvinges av lufta

Lokalradioen Radio Rox blir nå tvunget av norske myndigheter til å forlate FM-båndet og kun sende digitalt. Trues med store bøter dersom de sender på FM. 

Radio Rox er en av Metro-gruppens kanaler som tidligere sendte på FM i Oslo sentrum. Som kjent vedtok Stortinget sendeforbud på FM for kommersiell lokalradio i de fire store byene fordi NRK, P4 og Radio Norge ikke skulle tape lyttere når de gikk over til DAB.

Det er velkjent at Radio Metro og Radio Rox ønsket sterkt å fortsette å sende på FM, men ble tildelt saftige bøter da de ikke slo av sine tidligere frekvenser i Oslo når rikskanalene gikk over til DAB.

I ettertid har Radio Rox sendt på FM 103, 4 fra Akershus, men myndighetene har gjennomført en intens jakt på lokalradio som sender på FM i området og Rox gir nå opp.

Kanalen blir fortsatt tilgjengelig på DAB og nettradio.

Dette melder Radio Rox selv på sine hjemmesider: 

Radio Rox forlater FM-nettet grunnet myndighetens politikk med sterkest mulig begrensning av FM-nettet.

Dette er andre gang nisjekanalen Radio Rox må gi slipp på en FM-frekvens på grunn av press fra myndighetene.

Første gang var i november 2017 hvor dagbøtene rett og slett ble for høye og Rox måtte gi slipp på stor-Oslo frekvensen 90.1.

Heldigvis fikk kanalen tilbud om å benytte seg av frekvensen 103.4 som dekker Ski og Oppegård og dermed deler av Oslo, men også denne må Radio Rox forlate FM-nettet grunnet myndighetens politikk med sterkest mulig begrensning av FM-nettet.

Du kan fortsatt høre Radio Rox på DAB og radiorox.no.

red.anm: Saken er oppdatert ettersom teksten på radiorox.no er forandret

 

Om forfatteren

blank

Kyrre Dahl

Kyrre Dahl har over 30 års erfaring som programleder og journalist i radiobransjen. Han driver bransjenettstedet radionytt.no, jobber for bl.a. Radionyhetene og diverse lokalradioer. Dahl er også nettredaktør på lokalradio.no.

Legg til kommentar

Klikk her for å legge igjen en kommentar