Foto: Medietilsynet
Radionyheter

Lokalradio videresender P4 på FM

P4 går ikke helt av FM likevel. P4 blir nå videresendt på to lokalradioer og Medietilsynet mener at det er helt lovlig å gjøre det på denne måten. 

Det er inngått en avtale mellom to lokalradioer og P4 om videresending av P4s hovedkanal på FM. Det bekrefter Medietilsynet overfor lokalradio.no.

– Dette dreier seg radioer i områder som ikke har riks-DAB dekning, forteller seniorrådgiver Linda Andersen.

Dette vil overraske mange, ettersom NRK, P4 og Radio Norge har brukt mye ressurser på å fortelle folk at de går av FM-båndet, men en slik avtale er helt lovlig:

– P4 har innholdskonsesjon på FM med varighet ut 31. desember 2017. Utenfor de 11 områdene der kommersiell lokalradio må slukke på FM, ligger det ingen begrensninger for lokalradio i mulighetene for sam- eller videresending av andre radioer, forteller Andersen til lokalradio.no.

Det er også kommet inn melding om en lokalradio som videresender P4 på FM uten avtale med P4. Medietilsynet har overlatt den saken til P4 som har direkte kontakt med lokalradioen det gjelder.

–  Medietilsynet har derfor ingen myndighet til å gripe inn i disse sakene, så lenge lokalradioen som videresender befinner seg utenfor de 11 slukkeområdene for lokalradio og for øvrig har en gyldig innholdskonsesjon, sier Andersen.

Hun forteller videre at Medietilsynet følger opp tips de får inn om videresending av riksdekkende radioer med aktøren og med Nkom v/Frekvenskontrollen av to grunner:

– For det første for å avdekke om det foreligger kringkasting uten konsesjon (piratsendinger) eller videresending i strid med sam- og videresendingsforbudet i slukkeområdene for lokalradio

– For det andre ønsker vi informasjon om dette av hensyn til vårt informasjonsoppdrag om digitalradioovergangen, sier seniorrådgiveren.

 

Om forfatteren

blank

Kyrre Dahl

Kyrre Dahl har over 30 års erfaring som programleder og journalist i radiobransjen. Han driver bransjenettstedet radionytt.no, jobber for bl.a. Radionyhetene og diverse lokalradioer. Dahl er også nettredaktør på lokalradio.no.

1 kommentar

Klikk her for å legge igjen en kommentar