Radio Domen i 2016 - Foto: Radio Domen / Facebook
Radionyheter

Lokalradioen i Vardø feirer 30 år på lufta

Radio Domen har holdt det gående som nærradio/lokalradio siden 1985. Det har vært oppturer og nedturer, men for kort tid siden kunne man behørig feire jubilanten i nye lokaler. 

På jubileumsdagen kunne ordfører Robert Jensen overrekke 5.000 kroner til Radio Domen. Han er ikke i tvil om at lokalradioen er viktig for Vardø. – Vardøværingene er stolt av Radio Domen, og den betyr noe for folk. Den fyller en viktig funksjon som formidler av små nyheter på en annen måte, sier han til ifinnmark.no.

Blant de med lengst fartstid er Jostein Bakke, som hadde sin første radiosending i 1986, og som siden har sittet flere perioder i styret, og vært redaktør.

– Jeg har holdt på i 29 år med dette, og det har jo blitt en fin hobby. Men vi har hengt i tauene et par ganger, vi har kommet oss unna et par tekniske konkurser også, forteller han til ifinnmark.no

Det er bare to og et halvt år siden siste overlevelsesstunt fra Radio Domen. I oktober 2012 kom nemlig nådestøtet fra Lotteritilsynet: Radio Domen ble fratatt lisensen for å drive med radiobingo fordi Lotteritilsynet ikke hadde mottatt årsregnskapet for 2011.

– Om det er en som fortjener skryt for den jobben som ble gjort, så er det Bjørnar. Han tok alle de sure telefonene, og er en av grunnene til at vi er her i dag, sier Bakke til avisa.

Etter dette har alt gått meget bedre, og radioen flyttet i høst inn i nye lokaler og har investert mye i nytt utstyr.

Vardø Nærradioforening ble stiftet 3.november 1985. Den første prøvesending gikk på lufta i forbindelse med Vardødagene 28.mai i 1985. Første ordinære sending var 3.november 1985. Radioen fikk ved en navnekonkurranse navnet Radio Domen.

Radio Domen har hovedsender i Vardø på Fm 104,3 Mhz en egen omformer på Kibergsfjellet på Fm 106,2 Mhz samt i Sør-Varanger (Kirkenes) plassert på Prestfjellet på Fm 104,5 Mhz. I tillegg til webradio.

Les mer om jubileet på: 30-åring har overlevd krise etter krise

Om forfatteren

blank

Kyrre Dahl

Kyrre Dahl har over 30 års erfaring som programleder og journalist i radiobransjen. Han driver bransjenettstedet radionytt.no, jobber for bl.a. Radionyhetene og diverse lokalradioer. Dahl er også nettredaktør på lokalradio.no.

Legg til kommentar

Klikk her for å legge igjen en kommentar