Illustrasjon Foto: Pixabay
Radionyheter

Lokalradioene vil løfte fram norsk musikk

Norsk lokalradioforbund er med på kampanjen #hørnorsk, en uke i mars der man vil at norsk og lokal musikk skal synes ekstra godt. 

– #hørnorsk er uken hvor vi står sammen for å vise frem mangfoldet og kvaliteten som finnes i norsk musikk. Vi retter oss mot lytterne og hele musikkbransjen. Dette skal være uken du blir kjent med en låtskriver eller komponist du ikke har hørt om før, sier styreleder i NOPA, Ingrid Kindem.

Norsk musikk skal høres ekstra godt i uken 23 til 29. mars. Da arrangerer NOPA #hørnorsk for tredje gang i samarbeid med Spellemann og store deler av musikkbransjen. Nytt av året er at Norsk lokalradioforbund er støttespiller, med sine 123 medlemmer.

– Norske lokalradioer er viktige utstillingsvinduer for nye utgivelser, promotering av lokale konserter, festivaler og andre arrangement. Vi oppfordrer medlemmene våre til å ta del i feiringen av norsk musikk og vise publikum den store bredden av det som skapes, sier Aslak Sommerfelt Skretting, styreleder i Lokalradioforbundet.

Lokalradioforbundet ønsker nå tips til låtskrivere, komponister, utøvere og tekstforfattere som kan tenke seg å presentere sin musikk under #hørnorsk-uka. Har du laget ny musikk i året som gikk, og ønsker å snakke om det?

Fyll inn dette skjemaet, med link til musikken din og oppgi hvilken landsdel du har tilknytning til – innen 13. mars.

Mellom 23.-29. mars arrangeres Spill norsk-festivalen i seks kommuner – en festival utelukkende med norsk musikk. Årets kommuner som er med er Stad, Røst, Åfjord, Lyngdal, Alta og Nesodden.

NRK vil ha ekstra fokus på norsk musikk og ha en egen norskdag på radio. Lokalradioer vil på ulike måter løfte frem lokal, norsk musikk – gjennom besøk av gjester i studio, spilling av musikk og en egen informasjonskampanje.

 

Om forfatteren

blank

Kyrre Dahl

Kyrre Dahl har over 30 års erfaring som programleder og journalist i radiobransjen. Han driver bransjenettstedet radionytt.no, jobber for bl.a. Radionyhetene og diverse lokalradioer. Dahl er også nettredaktør på lokalradio.no.

Legg til kommentar

Klikk her for å legge igjen en kommentar