Redaktør i Radio L i Lillesand, Solveig Heldal (Foto: Eivind Engberg)
Radionyheter

Lokalradioer på Sørlandet holder koken

Ikke bare har Radio Sør blitt Metro Sør. Også flere uavhengige lokalradioer på Sørlandet ser lyst på fremtiden. De minner om du trenger bare en radio for å høre på lokalradio.

For kort tid siden ble det klart at Metro-gruppen satser på Sørlandet og Radio Sør i Kristiansand og omegn har blitt Metro Sør. Fortsatt er det flere uavhengige lokalradioer i Sør, som Radio L og Radio Loland, som begge ser lyst på fremtiden:

Om noen skulle være i tvil. Radio Loland vil fortsette å sende på FM i årene fremover. Det er de nasjonale aktørene som forlater FM-nettet. Det skriver Radio Loland på sine hjemmesider.

Radio L ikke bare fortsetter på FM, de utvider også sine lokale sendeflater. De har utvidet fredagssendingene fra 10 til 14.

–  Vi har hatt mange henvendelser fra folk som syntes ønskebrønnen kommer for sent. Nå starter vi en time tidligere og håper at folk får det med seg, sier redaktør Solveig Heldal til Lillesandsposten.

Hun har også fått mange spørsmål om man er nødt til å ha to radioer nå, en for å høre på rikskanaler på DAB og en for å høre på lokalradio på FM. Dette stemmer ikke, da de fleste DAB-radioer også har en FM-del.

Redaktøren forteller til avisa at de har fått henvendelser fra folk som har skaffet seg DAB-radio, men ikke fortstått hvordan de får inn lokalradioen, som fortsetter å sende på FM:

–  Det finnes mange gode alterntiver, sier Heldal og anbefaler alle lyttere å snakke med sin lokale elektronikkbutikk.

Dette med mottak er noe også Radio Loland er opptatt av:

– Det som er viktig å merke seg er at ingen DAB-radioer selges uten FM. Det eneste du trenger å gjører er å bruke MODE/SOURCE-knappen for å veksle mellom FM og DAB, melder de, som kanskje vil satse på lokal DAB:

– Radio Loland vil fortsette å være på FM og nettradio. Om og når det blir sending på DAB avhenger av hvordan Radio Sør bygger ut det lokale DAB-nettet. Det er Radio Sør som har anleggskonsesjonen for utbygging av den lokale DAB-blokken i Vest-Agder.

 

 

 

Om forfatteren

blank

Kyrre Dahl

Kyrre Dahl har over 30 års erfaring som programleder og journalist i radiobransjen. Han driver bransjenettstedet radionytt.no, jobber for bl.a. Radionyhetene og diverse lokalradioer. Dahl er også nettredaktør på lokalradio.no.

Legg til kommentar

Klikk her for å legge igjen en kommentar