Liv Rønnaug Bjerke Lilleåsen og Bjørn-Martin Brandett er to av stemmene i SolørRadioen. Foto: SolørRadioen
Radionyheter

Lokalradioer støtter gjenoppbyggingen av Gjerdrum

En næringslivsaksjon på Romerike skal bidra til å gjenoppbygge blant annet kultur- og næringsliv i Gjerdrum. Lokalradioene i Innlandet har valgt å støtte aksjonen med 10.000 kroner.

Tragedien som har rammet Gjerdrum har gjort sterke inntrykk. Næringslivet på Romerike vil gjerne bidra til å støtte et lokalsamfunn som viser vilje og evne til å stå sammen for å gjenvinne styrke. SolørRadioen har gjennom eierselskapet Lokalradioene i Innlandet AS valgt å støtte aksjonen med 10.000 kroner, skriver isolør.no.

Det er Romerikes Blad, LillestrømBanken og Kunnskapsbyen Lillestrøm som har tatt initiativ til aksjonen, og så langt er det samlet inn utrolige 2,7 millioner kroner til formålet. Målbeløpet var 2 million kroner, og med én måned igjen av aksjonen er målet nådd for lengst.

– Pengene skal gå til formål innenfor rammen av kultur, fritid, barn og unge samt næringsaktivitet i kommunen. Formålet skal være aktivitet som bidrar til å styrke felleskapet. Det er imidlertid ikke naturlig at midlene benyttes til kommunale driftsoppgaver eller til enkeltpersoner, heter det på aksjonens hjemmeside.

Det er en forutsetning for innsamlingen at hvordan midlene skal brukes, besluttes av et bredt sammensatt, lokalt utvalg. Gjerdrum kommune og Gjerdrum Næringslivsforening har takket ja til å samarbeide med aksjonen om dette.

Om forfatteren

blank

Kyrre Dahl

Kyrre Dahl har over 30 års erfaring som programleder og journalist i radiobransjen. Han driver bransjenettstedet radionytt.no, jobber for bl.a. Radionyhetene og diverse lokalradioer. Dahl er også nettredaktør på lokalradio.no.

Legg til kommentar

Klikk her for å legge igjen en kommentar