Ordfører Sture Pedersen og kulturprisvinner Ted Ivar Paulsen. (Foto: Sverre Idar Lakså/ Bladet Vesterålen )
Radionyheter

Ted Ivar fikk kulturprisen

Ted Ivar Paulsen i Radio Bø er tildelt Bø kommunes kulturpris. Han får prisen for sin mangeårige innsats i lokalradioen i Vesterålen. 

Prisen, som deles ut hvert andre år, ble delt ut under Reginedagans festkveld i Bøhallen lørdag kveld. Den går til det som beskrives som hele Vesterålens radiomann. Ted Ivar Paulsen har holdt på i Radio Bø i 30 år.

– Det er dugnadsinnsats og ildsjeler som har holdt liv i radioen i 30 år, og vinneren har vært med helt siden begynnelsen. Det er mange som har hørt denne stemmen, men det er kanskje ikke så mange som har sett han, sa ordfører Sture Pedersen til blv.no.

Selv har Ted Ivar Paulsen allerede visst noen uker at han kom til å få prisen, noe som forsåvidt var praktisk.

– Da Kine Johnsen ringte og fortalte om det ble jeg glad for at det var etter sending, for hvordan den sendinga hadde blitt vet jeg ikke, sa Paulsen til blv.no.

Paulsens karriere i Radio Bø begynte med en gang radioen startet opp.

– Jeg var telefonvakt en gang i måneden, også ballet det bare på seg, fortalte Paulsen.

Paulsens karriere begynte på Straume, med en lokalradio der de hadde studio i et klesskap, og senderen i flaggstanga til naboen.

– Vi la sendefrekvensen så nært P1 at folk skulle finne oss når de stilte seg inn på NRK, forteller han til Bladet Vesterålen.

LES MER OM DETTE

Radio Bø har fire allmennradiokonsesjoner for å dekke kommunene Lødingen, Andøy, Bø og Sortland. Radiokanalen ble startet i 1985. Lokalradioen har satt opp hele 13 sendere for å dekke sitt område, ifølge sin egen frekvensoversikt. Radio Bø sender døgnet rundt med blant annet variert musikk, radiobingo og overføring av kommunestyremøter, i tillegg til daglige formiddags- og ettermiddagssendinger
Tags

Om forfatteren

blank

Kyrre Dahl

Kyrre Dahl har over 30 års erfaring som programleder og journalist i radiobransjen. Han driver bransjenettstedet radionytt.no, jobber for bl.a. Radionyhetene og diverse lokalradioer. Dahl er også nettredaktør på lokalradio.no.

Legg til kommentar

Klikk her for å legge igjen en kommentar