Andreas Reitan får lokalradioprisen. Foto: Pål Lomeland
Landskonferansen 2017 Radionyheter

Lokalradioprisen til Andreas Reitan

Ansvarlig redaktør og daglig leder i Nea Radio, Andreas Reitan er tildelt lokalradioprisen 2017. Det skjedde under lokalradiokonferansen i regi av NLR lørdag. 

Slik lød juryens begrunnelse: 

Den som får lokalradioprisen i år får prisen for sin innsats, ikke bare for sin egen kanal, men også for sin utrettelige innsats for norsk lokalradio på mange plan -gjennom mange år.

Stasjonen vedkommende har hatt ansvar for startet som mange andre kanaler i det små, med begrensede midler og under svært kummerlige forhold. Dette ble kompensert med over gjennomsnittet mye innsats, natt og dag så vel som helg og høytider og som nå er blitt til et aldri så lite radioeventyr.

I dag er stasjonen og personen etter hvert blitt et forbilde og en inspirasjon for mange andre i lokalradiobransjen.

Stasjonen er i dag en trygg og solid arbeidsplass for 10 personer og er samtidig en radio som alle i dens konsesjonsområde har et nært og inderlig forhold til.
Kanalen startet som en øvingsradio med prøvekonsesjon og sender på taket. I 1986 var første konsesjon på plass.

Han, ja for prisen går til en mann, har hatt mange kampsaker opp gjennom årene der bedre rammevilkår for all lokalradio, ikke bare sin egen stasjon, har vært viktig. Han har blant vært fanebærer for likebehandling mellom lokalradio og lokalaviser, når det kommer til pressestøtte.

Prisvinneren har også ved flere anledninger engasjert seg i arbeidet i Norsk Lokalradioforbund og har også sittet som leder i forbundet.

Stasjonen han er redaktør og daglig leder for gjør også noe som eksempelvis P4 og Radio Norge ikke får til – han ansetter flere journalister – for godt lokalt innhold er noe som kjennetegner hans radio og som han har gjort til et sterkt konkurransefortrinn.

Han kan også vise til mildt sagt vanvittige lyttertall. Snart hører ikke mindre enn halvparten av befolkningen i konsesjonsområdene på hans radio – hver dag.

Stasjonen har hatt et unikt samarbeid med NRK i en årrekke. Så utstrakt var samarbeidet at det i sin tid ble vurdert i Stortinget om Statskanalen faktisk kunne inngå et slikt aktivt partnerskap med en lokalradio.

I februar dette år ble NRKs FM nett slått av, og da ble dette samarbeidet mellom NRK P1 Trøndelag og Nea Radio avsluttet. Hva gjør man da? Jo, man tar en sjanse og lager 24/7 radio.

I 2016 skjer det neste store i Nea Radio, det bygges ut DAB i Midt-Norge for tre millioner kroner og FM dekningen utvides betraktelig. Fra å dekke ca 12.000 innbyggere blir dekningsområdet utvidet til 270 tusen.

Årets prisvinner er tvers gjennom en radiosjel og som han selv spøkefullt påpekte under konferansen i dag – en legende!

Lokalradioprisen 2017 tildeles redaktør og daglig leder i Nea Radio – Andreas Reitan!

Om forfatteren

blank

Kyrre Dahl

Kyrre Dahl har over 30 års erfaring som programleder og journalist i radiobransjen. Han driver bransjenettstedet radionytt.no, jobber for bl.a. Radionyhetene og diverse lokalradioer. Dahl er også nettredaktør på lokalradio.no.

Legg til kommentar

Klikk her for å legge igjen en kommentar