Foto: Medietilsynet
Radionyheter

Lyser ut FM-konsesjon i Hordaland

Noen ønsker å starte lokalradio i Masfjorden, Lindås, Osterøy og nabokommunene. Derfor har Medietilsynet lyst ut muligheten til å søke om konsesjon for lokalradio på FM i dette området. 

Medietilsynet har mottatt søknad om innholdskonsesjon og senderanleggskonsesjon til drift av allmennradio på FM-nettet i konsesjonsområde 12-06 (Masfjorden m.fl.) Dette området står i dag uten allmennradiotilbud.

Området består av kommunene Masfjorden, Osterøy, Lindås, Modalen, Meland, Austrheim, Radøy og Fedje. Lindås er den desidert største kommunen i dette konsesjonsområdet og ligger nord for Bergen.

Medietilsynet kunngjør at det er mulig for andre interesserte å søke om allmennradiokonsesjon med tilhørende sendaranleggskonsesjon i dette området.

Bakgrunnen for at området 12-06 blir kunngjort på denne måten er at den første søknaden ble mottatt av Medietilsynet før tilsynet la om sin praksis ved tildeling av “først til mølla”-prinsippet.

Dersom Medietilsynet ikke mottar konkurrerende søknader, vil innholdskonsesjon og senderanleggskonsesjon bli gitt til den aktuelle søkeren med varighet til 31. desember 2021. Dersom det kommer flere søknader, vil konsesjonen bli avgjort ved loddtrekking.

Søknadsskjema finner du her

For å kunne bruke innholdskonsesjonen og anleggskonsesjonen til kringkastingssendinger, må radioen også søke om frekvenstillatelse hos Nasjonal kommunikasjonsmyndighet.

Søknadsfristen er mandag 9. april 2018.

Om forfatteren

blank

Kyrre Dahl

Kyrre Dahl har over 30 års erfaring som programleder og journalist i radiobransjen. Han driver bransjenettstedet radionytt.no, jobber for bl.a. Radionyhetene og diverse lokalradioer. Dahl er også nettredaktør på lokalradio.no.

Legg til kommentar

Klikk her for å legge igjen en kommentar