Foto: www.Ielverum.no
Radionyheter

Lyttere reagerer på feilinformasjon om FM-slukking

Det er på ingen måte bare lokalradio som er oppgitt over misvisende informasjon i forbindelse med FM-slukkingen. En av Elverumsradioens lyttere har engasjert seg så sterkt at han har fått DAB-pris av NRK. 

NRK stengte sine FM-signaler i Hedmark 26. april. Mange har tatt til orde for at det var et feil valg. Én av de mest ivrigste på sosiale medier, er Arild Martinsen fra Elverum:

– Jeg reagerer på måten NRK har markedsført DAB og deres overgang fra FM til det nye radionettet. Det har virket som de har unnlatt å snakke om lokalradio, sier Martinsen til ielverum.no/Elverumsradioen.

Det er en kjent sak at lokalradio fortsatt vil sende på FM, minst til 31. desember 2021. Martinsen mener at dette ikke har kommet godt nok frem i markedsføringen fra statskanalen.

– Jeg er vel ikke en høylytt DAB-motstander, for jeg kan godt høre på DAB. Men det jeg reagerer på at den rette informasjonen ikke har kommet ut. For de fleste annonsene som har vært rundt DAB, så sies det at FM slukkes. Det er jo ikke riktig, sier Arild Martinsen.

– Lokalradioen vil fortsatt kjøre på FM-nettet, og da føler jeg at det er feilaktig av de store å si at det blir stille på FM-nettet. Jeg har uttykt meg mye via Facebook, såpass mye at NRK har sett hva jeg skrev på nettstedet, og etter en lang samtale via Messenger (chatteprogram på Facebook) så fikk jeg en DAB-radio av NRK Hedmark og Oppland fordi jeg viste så mye engasjement, forteller Martinsen.

Martinsen synes det er rart at lytterne skal tvinges over på en ny plattform, og det til manges store protest.

– Jeg synes det er rart at Norge skal være et foregangsland når det gjelder dette. For når store deler av Europa sitter på gjerdet og venter, skal Norge være det landet som prøver det uprøvde prosjektet. Har vi blitt en «storerbror» og vet vi best? Jeg vet ikke, sier elverumsingen, som heretter bare vil høre på lokalradio.

– Jeg bodde en del år i Sverige, og der betydde lokalradioen mye mer i samfunnet enn her i Norge. Men når vi er mye ute og kjører så går det i ElverumsRadioen. Så for oss blir det nå bare lokalradio når vi skal høre på radio, avslutter Arild Martinsen.

SE HELE SAKEN PÅ IELVERUM.NO

Om forfatteren

blank

Kyrre Dahl

Kyrre Dahl har over 30 års erfaring som programleder og journalist i radiobransjen. Han driver bransjenettstedet radionytt.no, jobber for bl.a. Radionyhetene og diverse lokalradioer. Dahl er også nettredaktør på lokalradio.no.

2 kommentarer

Klikk her for å legge igjen en kommentar