Raymond Elde Foto: Radio Nordkapp
Radionyheter

Lytterne fortsetter å høre på Radio Nordkapp

Radio Nordkapp er en av flere lokalradioer som fortsetter ufortrødent på FM, selv om rikskanalene nå har slukket sine sendere. Det får de gode tilbakemeldinger på fra lytterne. 

– Det har vært lyttere innom radioens lokaler som sier de aldri skal kjøpe DAB og er ikke på internett. Det forteller kringskastningssjef Raymond Elde i Radio Nordkapp.

– Hvis det hadde vært et skifte ønsket av lyttere så hadde det ikke vært behov for den massive info kampanjen da hadde det gått av seg selv, mener Elde, som er en av mange som er skeptisk til FM-slukkingen.

Radio Nordkapp har holdt det gående som Norges nordligste lokalradio i over 30 år og vil fortsette med det. De har ingen planer om drastiske endringer i produktet, selv om de har færre konkurrenter på FM:

– Vi har ikke noe planer om å endre produktet men føler at mye tid går med til å forklare våre lyttere at vi blir igjen på FM på grunn av feilinformasjon fra NRK, sier Elde til lokalradio.no.

Når det gjelder å få lokalradioen på DAB har Radio Nordkapp ikke noe hastverk, men vil likevel satse på lokal DAB i fremtiden:

– Radio Nordkapp har tro på FM også i framtiden, samtidig som vi har søkt om støtte fra Mediatilsynet til DAB. På grunn av de enorme områdene vi dekker så vil DAB utbyggingen bli kostbar til tross for eventuell statsstøtte.

I november var det 30 år siden Raymond Elde ble ansatt i Radio Nordkapp.  Ett år før dette begynte Elde som frivillig i radioen.

Radio Nordkapp startet som nærradio for Nordkapp, men har nå sendinger i kommunene Nordkapp, Porsanger, Lebesby, Gamvik og Berlevåg. I tillegg kan alle sendingene følges via internett over hele verden.

Stabil bemanning og null sykefravær er årsaken til at Radio Nordkapp har overlevd til tross for dårlige rammebetingelser.

–Det har vært en enorm utvikling fra bare sendinger noen dager i uken til daglige sendinger. I tillegg har internett gjort at radioen nå lager nyheter 24 timer i døgnet syv dager i uken. Den største suksessen er nok Radio Strømlaus og Radio Vannlaus og her spiller radioen en avgjørende rolle i lokalsamfunnet, sier kringkastningssjæf Raymond Elde.

Om forfatteren

blank

Kyrre Dahl

Kyrre Dahl har over 30 års erfaring som programleder og journalist i radiobransjen. Han driver bransjenettstedet radionytt.no, jobber for bl.a. Radionyhetene og diverse lokalradioer. Dahl er også nettredaktør på lokalradio.no.

Legg til kommentar

Klikk her for å legge igjen en kommentar