Fra studio til Radio Bø. Foto: Radio Bø
Radionyheter

Lytterne har gitt over 100 000 kroner

Radio Bø får god respons fra sine lyttere når de nå prøver å finansiere utbyggingen av lokal DAB ved hjelp av innsamling, eller crowdfunding.

Lokalradioen Radio Bø har fått konsesjon for å bygge ut det lokale nettet for DAB i deler av Nordland, noe som vil koste store summer:

– Totalt vil det kunne koste opp mot 10 millioner kroner å bygge ut DAB-nett for Vesterålen, Lofoten og Ofoten, som er de områdene vi har konsesjon for, skriver Radio Bø i sin appell til støttegivere.

– Og vi kan kun få tilskudd med totalt 1,8 mill. kr over en tre-års periode. Selv om vi kan låne noe, vil vi trenge ganske mye egenkapital, påpeker lokalradioen.

Derfor satte lokalradioen i gang en aksjon for å samle inn penger og lytterne har svart med å så langt gi over 100 000 kroner, melder Vesterålen Online.

Radio Bø kommer til å sende på FM så lenge de kan, slik som de aller fleste andre lokalradioer i Norge. Men styreleder Arne Osnes frykter konsekvensene av at riksradioene har slukket sine sendere:

– Og da er det mulig at du etter hvert glemmer at du må over på FM for å lytte på din lokalradio. Etter en kort periode kan da våre inntekter ha sunket slik at vi ikke er i stand til å levere sendinger. Det synes vi i Radio Bø vil være veldig synd, mener Osnes.

 

– Vi har nå første sender på lufta. På grunn av behov for nærhet ved utprøving er denne senderen plassert på Steine i Bø. Dermed kan du nå høre Radio Bø på DAB i områdene Steine, Straume, Søberg og Skårvågen, sier styreleder i Radio Bø, Arne Osnes.

– Etter denne første senderen vil vi fortsette utbyggingen i 2017 og i 2018, i alle konsesjonsområdene. I løpet av 2017 regner vi med å ha betydelig dekning over DAB-nett i Vesterålen, og for noen områder i Lofoten og Ofoten. Under utbyggingsperioden vil vi tilpasse og utvide programinnhold til å dekke også de nye områdene. Vi ønsker å lage gode lokalradiosendinger som er av interesse for lyttere i alle de tre regionene, sier Osnes.

Radio Bø vil fremdeles sende lokalradio på FM-nettet, så lenge myndighetene gir tillatelse til dette, og i alle områdene som har dekning i dag.

– Med vår nye satsing også på DAB-radio, håper vi våre lyttere vil være fornøyd med å ha tre valgmuligheter for å høre på våre sendinger. Og vi ønsker nye lyttere, i alle tre konsesjonsområder, velkommen til daglige lokalradiosendinger fra Radio Bø, forteller Osnes.

Om forfatteren

blank

Kyrre Dahl

Kyrre Dahl har over 30 års erfaring som programleder og journalist i radiobransjen. Han driver bransjenettstedet radionytt.no, jobber for bl.a. Radionyhetene og diverse lokalradioer. Dahl er også nettredaktør på lokalradio.no.

Legg til kommentar

Klikk her for å legge igjen en kommentar