Fra en Elvefest Foto: Radio Grenland
Radionyheter

Må avlyse for andre år på rad

Radio Grenland må nok en gang avlyse sin elvefest, men Geir Friberg lover å komme sterkere tilbake neste år. 

Det er gjenåpningen av Norge som har gått for tregt til at lokalradioen tør å avholde sin tradisjonelle Elvefest utenfor studio i Porsgrunn.

I ni år har de underholdt tusenvis av mennesker med blant annet “Ta Sjansen”, men 10-års jubileet i fjor måtte utsettes på grunn av koronapandemien. Nå ryker også festen i år, sier radiosjef Geir Friberg:

– Med meteren går det ikke. Det går ikke an å gå rundt og passe på folk, så sånn er det. Men, vi lover å komme sterkere tilbake neste år, sier Friberg til lokalavisa PD.

Han innrømmer at det går på motivasjonen løs når man må avlyse to festivaler på rad. Det kan også hende at Elvefesten i 2022 blir litt annerledes:

– Drømmen min er en heidundrende fest med lokale Telemarks-artister, som Julie Bergan, Solli-Tangen-brødrene, Atle Pedersen og Alexander Walmann….. Det ville vært en gave til byen og Telemark, etter den dritten vi alle har vært gjennom, sier Friberg.

Radio Grenland taper på papiret noe penger på at Elvefesten ikke blir arrangert, men det er ikke noe problem, ifølge det Friberg forteller PD:

– Omsetningsmessig taper vi kanskje 400 000 kroner på det, men det er et nullprosjekt. Alt vi får igjen skal gå ut til gratis fritidsaktiviteter til barn og unge. Det er ingen krise for oss, sånn sett, fordi vi gjør det for å lage til noe gøy i byen, avslutter han.

Elvefesten arrangeres normalt på denne tiden av året og neste elvefest blir trolig arrangert sensommeren 2022.

Om forfatteren

blank

Kyrre Dahl

Kyrre Dahl har over 30 års erfaring som programleder og journalist i radiobransjen. Han driver bransjenettstedet radionytt.no, jobber for bl.a. Radionyhetene og diverse lokalradioer. Dahl er også nettredaktør på lokalradio.no.

Legg til kommentar

Klikk her for å legge igjen en kommentar