Foto: Radio Bø
Radionyheter

Må ta pause i sendingene

Lokalradioen i Bø i Vesterålen blir snart regionradio for et mye større område. Det krever både investeringer og en liten pause i sendingene. Men, de lover å komme sterkere tilbake.

Radio Bø har bestemt seg for å ta en pause på formiddagssendingene for å få på plass alt som skal til for å oppnå dekning i et mye større område. Lokalradioen har fått både DAB-konsesjon og midler til å dekke godt utenfor der de før nådde med sin FM-konsesjon.

– Vi skal bygge om Radio Bø fra en over 30 år gammel, liten lokalradio, til en regional radio for Nordre Nordland. Underveis i de 30 årene som har gått har vi gjort mindre tilpasninger til etter hvert større områder. Men nå er vi inne i en periode der vi må ta krafttak. Radio Bø vil etter hvert nå lyttere som utgjør nesten en tredjedel av befolkningen i Nordland, heter det i en pressemelding.

Det er ikke bare det tekniske som må på plass, lokalradioen vurderer også fortløpende innholdet i sendingene, som på tilpasses at også folk utenfor Vesterålen kan få inn radiokanalen:

–  Vi må tilpasse innholdet i sendingene til et tre ganger så stort lytterområde som vi har hatt. Det må bli like interessant å lytte til Radio Bø om du bor i Bjerkvik eller i Svolvær, som det er om du bor i Vesterålen. I en periode på kanskje opp mot en måned er vi nødt til å ta pause i formiddagssendingene.  Dette beklager vi, men håper lytterne har forståelse for at det er nødvendig, skriver Radio Bø.

Er du fast lytter og bingospiller så er det ingen grunn til å fortvile, Radio Bø vil være på lufta i hele perioden og det blir radiobingo som vanlig, det er bare sendingene på dagen som blir litt redusert i en periode:

–  Når vi etter denne perioden starter opp igjen med faste programmer vil du kanskje ikke med en gang registrere de store endringene. Gjennomføring av nye programtilbud, og innhold i sendingene vil komme litt etter hvert. Til vi etter en tid vil ha et helt oppgradert programtilbud som vi håper alle være lyttere vil være fornøyd med, avslutter Radio Bø.

Om forfatteren

blank

Kyrre Dahl

Kyrre Dahl har over 30 års erfaring som programleder og journalist i radiobransjen. Han driver bransjenettstedet radionytt.no, jobber for bl.a. Radionyhetene og diverse lokalradioer. Dahl er også nettredaktør på lokalradio.no.

Legg til kommentar

Klikk her for å legge igjen en kommentar