Hanne Fleischer i 1FM har hjemmestudio. FOTO: 1 FM
Radionyheter

Mange lokalradioer står på og radiobingo er fortsatt lov

Det er unntakstilstand også for lokalradio og mange setter inn tiltak både for å komme seg gjennom denne krisen og for å gi en bedre lokal dekning. Samtidig er det mange lyttere som spør om radiobingoen fortsetter. 

Det enkle svaret er at radiobingo er lov og at bingoblokker selges på de vanlige utsalgsstedene. Lokalradio.no har fått flere henvendelser fra radiostasjoner som forteller om at bingoen går som normalt, vi har så langt ikke fått noen henvendelser om at det er nevneverdige problemer med avviklingen.

Men, det er klart, i den situasjonen landet befinner seg i kan noen lokale utsalg være stengt og man kan risikere at programleder eller teknikere blir syke eller satt i karantene. Så langt ser det ut til å gå bra.

Radiobingo er blant de få underholdningstilbudene som fortsatt er tillatt, etter at myndighetene har lagt ned forbud mot kulturarrangementer. Det forutsettes at radioen setter i verk egne tiltak i studio for å minske smitterisiko og at lytterne sitter hjemme hos seg selv og ikke samles på forsamlings-steder.

Noen lokalradioer har gått så langt som å isolere seg selv. En av dem er 1 FM i Molde, der de to morgenvertene sitter hver for seg. Hanne Fleischer sitter hjemme med hjemmestudio, mens Stian Viken sitter i studio, se bildet.

– Lokalene våre er nå stengt for besøk. Intervju blir tatt på telefon, forteller Viken til lokalradio.no.

– Dette er gjort fordi vi er veldig få her på stasjonen og derfor veldig sårbar. Dersom lokalene våre skulle bli infisert og stengt har vi mulighet til å lage radio hjemmefra, forteller Viken.

Til lokalradio: Vi vil gjerne vite hvordan din lokalradio takler denne krisen. Send oss en mail på post@radionytt.no

 

Om forfatteren

blank

Kyrre Dahl

Kyrre Dahl har over 30 års erfaring som programleder og journalist i radiobransjen. Han driver bransjenettstedet radionytt.no, jobber for bl.a. Radionyhetene og diverse lokalradioer. Dahl er også nettredaktør på lokalradio.no.

Legg til kommentar

Klikk her for å legge igjen en kommentar