Foto: Radio Harstad
Radionyheter

Markerte jul med maratonsending

Ungdomsradioen i Harstad markerte siste helg i advent med over 30 timers maratonsending, som ble litt annerledes i år. 

– Vanligvis pleier sendingen å være 30 timer i strekk, men på grunn av pandemien er vi nødt til å dele den opp og ta den over tre dager i stedet, forteller Norah Marielle Kildal Granås. Hun har vært produsent for sendingen på Radio Harstad.

– Gjennom hele helgen sender vi totalt 31 timer med varierte sendinger. 40 ungdommer fordelt på 3 dager = mye morro. Vi har konkurranser og premier hver time så sleng deg med og vinn fantastiske gaver sponset av byens næringsliv, sto det på radioens hjemmesider før de satte i gang.

Maratonsendingen arrangeres med frifondmidler fra Ungdom og Fritid.

I tillegg til alt det som skjer på radioen er dette en sosial samling for medlemmene, sier Kildal Granås til iharstad.no.

Mia og Tobias – Foto: Radio Harstad

Forberedelsene har pågått i to måneder og totalt seks personer har deltatt  planleggingen. Sendingsplaner er blitt utarbeidet, sponsorer er blitt hentet inn og mengder med dokumenter er skrevet ut.

– Det er mange timer med sendinger, men heldigvis er vi mange medlemmer. På grunn av restriksjonene får vi bare være 20 personer her av gangen, så medlemmene er fordelt på de tre dagene, forteller produsenten til iharstad.no.

Radio Harstad er en ungdomsstyrt radiostasjon som er åpen for all ungdom fra 13-25 år. Tilbudet er unikt og det eneste av sitt slag i landet. I over 30 år har Radio Harstad vært på lufta med ungdommer som teknikere og programledere. Flere som har startet på Radio Harstad jobber i dag i NRK og andre mediebedrifter.

 

Om forfatteren

blank

Kyrre Dahl

Kyrre Dahl har over 30 års erfaring som programleder og journalist i radiobransjen. Han driver bransjenettstedet radionytt.no, jobber for bl.a. Radionyhetene og diverse lokalradioer. Dahl er også nettredaktør på lokalradio.no.