Foto: Mediagruppen Grenland
Radionyheter

Mediagruppen med egen radiokanal

Mediagruppen Grenland har tidligere delt frekvens med Radio Grenland. Nå har de lansert sin egen kanal på DAB, Radio MG.

Skien, Porsgrunn og Bamble fikk en ny lokalradio i forrige uke. Riktignok har Mediagruppen Grenland eksistert siden 1985, men det er først nå de har sin egen radiokanal.

Mediagruppen Grenland, som er en allianse av flere kristne organisasjoner, har tidligere vært sterkt involvert i Radio Grenland, men har de siste årene hatt en egen konsesjon, som har sendt på samme frekvens.

De skal fortsette med det, på FM, men lanseringen av lokal DAB gjør at Radio MG ser dagens lys, med en egen kanal for Mediagruppen.

Det var fylkesordfører Sven Tore Løkslid som foresto den høytidelige åpningen. Redaktør Ove Mellingen i Telemarksavisa var gjest i åpningsprogrammet og tidligere statsråd og fylkesmann i Telemark, Solveig Sollie, som snakket om viktigheten av ny radiokanal.

– Men denne uken skjedde det noe i Grenland som kanskje er like viktig for ytringsfriheten som konferanser, debatter og storslagne proklamasjoner, skriver Mellingen i en kommentar.

– Jeg tror det er vesentlig at vi har et mangfold. Jeg tror ytringsfrihet både dreier seg om ytringer vi liker, ytringer vi misliker og ytringer vi ikke er så interessert i, fortsetter han.

– Dette handler også om ytringsfrihet. Dette handler også om viktigheten av å løfte fram ulike syn, ulike ytringer, ulike retninger av samfunnet, sier Mellingen.

Mediagruppen Grenland består av 20 menigheter og organisasjoner. Gruppen har et årlig budsjett på rundt 800.000 kroner og overlever på gaver og innsamlinger. Ole-Andre Eliassen er eneste faste ansatte og Resten av arbeidet utføres av frivillige fra de ulike menighetene.

RadioMG har kun sendinger søndag til torsdag, forteller styreleder og redaktør i Mediagruppen Grenland, Ole-Andre Eliassen og nestleder i lokalradioen Erik A. Hansen til PD.

– Vi har inngått en avtale med den nasjonale kristenradioen P7. Avtalen gjør at vi kan fylle tomrommet på vår egen kanal med deres sendinger.

Tidligere begynte sendingene til Mediagruppen kl 22.00 og de vil fortsette å sende på FM

– Det er ikke bare kristne som hører på oss. Mye av det vi sender er av interesse for allmennheten, sier Hansen og Eliassen til avisa.

Om forfatteren

blank

Kyrre Dahl

Kyrre Dahl har over 30 års erfaring som programleder og journalist i radiobransjen. Han driver bransjenettstedet radionytt.no, jobber for bl.a. Radionyhetene og diverse lokalradioer. Dahl er også nettredaktør på lokalradio.no.

Legg til kommentar

Klikk her for å legge igjen en kommentar