Radionyheter

Medietilsynet hyller lokalradio i ny rapport

I Medietilsynets årsrapport for 2016 trekker de fram Bjørn-Martin Brandett og Hedmarksradioene. Her kan man lese om frisøren som fikk Brandett til å satse på DAB og hvorfor han vil at FM skal bestå. 

– Det var etter ein samtale med frisøren sin på Flisa i 2012 at Bjørn-Martin Nordli Brandett kjende frisk endringsvilje. Då frisøren hans klaga over å ikkje kunne finne lokalradioen på den nykjøpte DAB-radioen sin, fekk Solørradiomannen ein ny misjon: Folk skal jo ha tilgang til lokalradioen sin!

Slik begynner avsnittet om Hedmarksradioene i årsrapporten til Medietilsynet, som har tatt turen til Flisa for å snakke med de beskriver som ” den driftige radiomannen”

– Det er billigare å eige sendarnettet sjølv enn å leige av andre, så vi ville hoppe på toget når det først begynte å rulle for å klare å henge med, sa Brandett til Medietilsynet.

Etter at den første DAB-senderen kom i drift 9. desember 2013, har selskapet nå satt opp totalt seks sendere og dermed fått dekning i alle de mest befolkningsrike områdene i Hedmark. Med seks lokalradioer og eierandeler i ytterligere en, er det mer enn nok radiodrift å holde styr på. Tall fra TNS Gallup 2016 (Kantar TNS)  viser at Hedmarksradioene AS gir omlag 24 300 lyttere lokalt innhold hver uke.

I det omfattende intervjuet som er publisert i Medietilsynets årsrapport kan man også lese at Brandett mener at FM bør rulle og gå i mange år fremover:

– FM-sendarane kostar oss nesten ingenting å drifte og ha. Sendarane og utstyret er for lengst nedbetalte, dei krev lite straum og inga husleige. Det utstyret vi har kjem til å halde i mange år framover, og som eg nemnde er det mange som vil fortsette å lytte til FM på gamle radioar også i åra som kjem. Paradoksalt nok er det faktisk meir kostbart for oss å plukke dei ned, står det i rapporten, som er skrevet på nynorsk.

HER KAN DU LESE HELE RAPPORTEN

Om forfatteren

blank

Kyrre Dahl

Kyrre Dahl har over 30 års erfaring som programleder og journalist i radiobransjen. Han driver bransjenettstedet radionytt.no, jobber for bl.a. Radionyhetene og diverse lokalradioer. Dahl er også nettredaktør på lokalradio.no.

Legg til kommentar

Klikk her for å legge igjen en kommentar