Direktør for Medietilsynet, Mari Velsand på Lokalradiokonferansen
Radionyheter

Medietilsynet utreder fremtiden for lokalradio

Direktør i Medietilsynet, Mari Velsand, møtte opp på Lokalradiokonferansen for å informere om hvordan tilsynet jobber, blant annet med utredningen om lokalradio skal få lov til å få fortsette på FM etter 2021.

Når det gjelder utredningen om lokalradio så er det Kulturdepartementet som har gitt Medietilsynet i oppgave å utrede fortsatt lokalradio på FM utenfor slukkeområdene. Tilsynet skal levere sin rapport til Kulturdepartementet i første halvdel av mai.

Medietilsynet har fått inn mange høringsuttalelser, over 100 innspill, fortalte Velsand på Lokalradiokonferansen. Tilsynet gjennomgår uttalelsene nå og direktøren nevnte ikke noe om hva som står i det som er levert inn. 64 % av lokalradioene har svart på en spesifikk spørreundersøkelse.

Det er nå 195 innholdskonsesjoner til FM lokalradio. På Lokal DAB er nå bare to ledige regioner i lokalradioblokka. Det er 147 innholdskonsesjoner på DAB.

Det er fortsatt en del som ikke har levert årsrapport til Medietilsynet selv om fristen var 1. april.

Medietilsynet lager også en utredning om hva Riksblokk II skal brukes til, etter at Norkring har levert tilbake sin konsesjon. De vurderer midlertidige løsninger for de lokalradioaktørene som sender på riksblokk II. Fristen for å levere innspill var i går, så hun hadde ingen oversikt over hvor mange som har levert innspill.

Hun snakket også om at Medietilsynet i løpet av året vil lage et nytt mediemangfoldsregnskap. Der vil de dokumentere utviklingen i bruks-, innholds- og avsender mangfold, som en årlig rapport om mediemangfoldet. Velsand påpekte at lokalradio er en del av mangfoldet.

Tilsynet vil også lage en ny stor befolkningsundersøkelse om kritisk medieforståelse, der tema blant annet er tilliten til mediene og evner knyttet til kildekritikk.

Det kan også være snakk om hyppigere rapporter om den øknomiske utviklingen i bransjen, kanskje så ofte som hvert kvartal og da er tilsynet helt avhengige av å samarbeide med mediene, sa direktøren.

Hun ville ikke kommentere den pågående saken med Radio Metro.

Om forfatteren

blank

Kyrre Dahl

Kyrre Dahl har over 30 års erfaring som programleder og journalist i radiobransjen. Han driver bransjenettstedet radionytt.no, jobber for bl.a. Radionyhetene og diverse lokalradioer. Dahl er også nettredaktør på lokalradio.no.

Legg til kommentar

Klikk her for å legge igjen en kommentar