Radio E6 FOTO fra Facebook
Radionyheter

Mener fremtiden er lys for lokalradio

Det er nå 34 år siden den første lokalradioen kom på lufta i Oppdal. I den forbindelse inviterte Radio E6 inn noen av de som var med på oppstarten og de har fortsatt tro på radio. 

– Jeg tror lokalradio er med på å knytte folk sammen, og at det har en positiv effekt. Det sier Per Asphaug og:

– Lokalradio gjør at identitet blir enda mer styrket, og derfor vil lokalradioen overleve, sier Stein Mellemseter.

Asphaug og Mellemseter var begge med i styret som søkte om konsesjon for lokalradio i Oppdal, som da het Radio Nor, men som siden ble hetende Radio E6.

Den konsesjonen ble tildelt i april 1992, men da hadde allerede Radio Oppdal eksistert siden 1985. De to lokalradioene ble senere slått sammen.

– Vi hadde ikke noe kapital i ryggen. Det var entusiasme og pågangsmot som drev oss, sier Asphaug, og legger til at det ikke var andre enn programleder Ragnvald Johnsen som ble lønnet. Resten måtte jobbe frivillig, slik styret hadde forutsatt, står det å lese på nettstedet opp.no.

Morten Olsen var også en av radiopioneerene og forteller at den første prøvesendingen hadde de i vaktmesterleiligheten i den gamle Baptistkirken:

– Det var veldig enkle kår, men det ble en fryktelig populær radio. Vi holdt på i flere år før næringsradioen kom på, sier Olsen til Opp.no.

Det lugget litt da den første sendingen, som gikk fra kjelleren på Hotel Nor, ble offisielt åpnet av Per Asphaug:

– Per introduserte første musikkinnslag som skulle være Terje Tyslands Bøgda Mi. Men det kom noe helt annet på lufta. Programlederen som tidligere var godt vant med egen tekniker måtte nå styre alt selv og det var ikke helt enkelt, skratter Mellemseter.

Mediehuset OPP driver lokalradioen Radio E6 som har konsesjon i Oppdal, Rennebu og Midtre Gauldal.

Om forfatteren

blank

Kyrre Dahl

Kyrre Dahl har over 30 års erfaring som programleder og journalist i radiobransjen. Han driver bransjenettstedet radionytt.no, jobber for bl.a. Radionyhetene og diverse lokalradioer. Dahl er også nettredaktør på lokalradio.no.

Legg til kommentar

Klikk her for å legge igjen en kommentar