Studio Radio Grenland. Foto: Kyrre Dahl
Radionyheter

Mener krisepakke for lokalradio må komme

Radio Grenland er en av flere lokalradioer som har gått til permitteringer. Daglig leder Geir Friberg håper at en krisepakke snart kommer på plass. 

Full stopp i omsetningen av annonser har ført til unntakstilstand i flere lokalradioer rundt om i landet. Radio Grenland er også rammet av dette og har derfor måtte permittere hele salgsavdelingen og deler av redaksjonen.

– Vi har skjært helt ned til beinet av det som kan kalles forsvarlig. Nå er vi der vi er, på et minimum, for å kunne opprettholde aktiviteten og bedriften, sier radiosjef Geir Friberg.

Likevel holder lokalradioen hjulene i gang, fordi Radio Grenland trengs i disse dager.

– Vi har drevet radio i 35 år, og akkurat nå, i disse dager, er den ekstremt viktig for Grenland og Telemark. Vi er et talerør for alle med noe å melde. NRK, VG, Aftenposten og de der får ta seg av det nasjonale, så får vi ta det videre og sette søkelyset på det som betyr noe lokalt. sier Friberg til PD.

Han har medfølelse med alle bedriftene som nå sliter med stengte dører og få eller ingen kunder. Selv håper han på at en krisepakke for lokalradio kommer på plass:

– Lokalradiobransjen ber om 40-50 millioner fra staten. Spør du meg er det bare å trykke på en knapp og få delt ut midlene, sier Friberg til lokalavisa

Om forfatteren

blank

Kyrre Dahl

Kyrre Dahl har over 30 års erfaring som programleder og journalist i radiobransjen. Han driver bransjenettstedet radionytt.no, jobber for bl.a. Radionyhetene og diverse lokalradioer. Dahl er også nettredaktør på lokalradio.no.

Legg til kommentar

Klikk her for å legge igjen en kommentar