Ole Jon Tveito, Radio Rjukan. Foto: Kyrre Dahl, radionytt.no
Radionyheter

Mener NRK gambler med radiobransjen og beredskapen

Ansvarlig redaktør i Radio Rjukan, Ole Jon Tveito, er ikke nådig i sin kritikk av FM-slukkingen, men har nå tro på at lokalradioen vil få flere lyttere, en uke etter at NRK forsvant fra FM-nettet. 

26. april forsvant NRK fra FM i Telemark, Buskerud, Hedmark og Oppland. Om to måneder forsvinner også de kommersielle rikskanalene, mens lokalradioene fortsetter å sende som før, på FM.

I Øvre Telemark blir da Radio Rjukan alene i sitt område. Det blir også samarbeidspartnerne Radio Vest-Telemark, der Tveito også er styreleder og Hjalarhornet.  Nå håper man på flere lyttere:

– Ja, vi har sett det komme en stund nå, så vi er spente på hvilke konsekvenser det får.  Vi håper jo på økt lytting, og at folk ikke er interessert i å bytte ut mer enn en eller to av sine FM-radioer, sier redaktøren.

Han er skeptisk til at NRK nå satser på en plattform som beviselig har dårlig dekning i Radio Rjukans område og at det kan gå på beredskapen løs:

– Det er litt av en gambling på vegne av mediet NRK har satt gang, og myndighetene på vegne av beredskapen. men nå veit vi at beredskap bare er noe som står på papiret i Norge, og som ikke tas seriøst av politikere, sier Tveito til lokalradio.no.

Radio Rjukan kommer også på DAB etterhvert, sammen med Radio Vest-Telemark og Hjalarhornet, men det er fortsatt stor usikkerhet om hvor mye dette vil koste:

– Vi har ingen oversikt over hverken kostnadsnivået på DAB for oss, eller om vi klarer økte driftskostnader. DAB+ er betydelig mer strømkrevende enn FM i drift, og da snakker vi ikke bare om i din batteridrevne radio, sier Tveito.

Han mener at staten må stille opp med betydelig med midler i tillegg til det som foreløpig er øremerket av bransjens eget støttefond.

– Jeg tipper en tidobling må til, og stoler på vi får det, nå som de store rikskanalene får alt som de vil på bekostning av de små, sier Tveito.

Om forfatteren

blank

Kyrre Dahl

Kyrre Dahl har over 30 års erfaring som programleder og journalist i radiobransjen. Han driver bransjenettstedet radionytt.no, jobber for bl.a. Radionyhetene og diverse lokalradioer. Dahl er også nettredaktør på lokalradio.no.

Legg til kommentar

Klikk her for å legge igjen en kommentar