Illustrasjon
Radionyheter

Mer å høre på FM i Oslo-området

Medietilsynet har gitt anleggskonsesjon til en frekvens for lokalradio på FM i Nesodden, der det lenge har vært stille.

Konsesjonsområde 02-04 Nesodden ble i forbindelse med den såkalte FM-slukkingen definert som et slukkeområde, som blant annet innebærer at det ikke kan tildeles analoge lokalradiokonsesjoner med et kommersielt driftsgrunnlag.

På sendernett 02-04-00 vil det følgelig kun være anledning til å tildele konsesjoner til analog nisjeradio. Dette er det eneste sendernettet for analog lokalradio i området, og det er for tiden ikke lokalradiodrift på nettet.

Men, i september i år ble PrePro Media AS tildelt innholds- og senderanleggskonsesjon til drift av analog lokalradio i dette området, frekvensen er FM 100,6.  Det var ikke innkommet andre søknader og konsesjon kunne derfor tildeles etter «først til mølla»-prinsippet, går det fram av et dokument fra Medietilsynet.

Imidlertid leverte PrePro Media inn sin konsesjon allerede i oktober i år. Samtidig har både Jeppsson Media Radio Riks og Kurer Media søkt om senderanleggskonsesjon hhv. hos
Medietilsynet og Nkom. Disse ble bedt om å avklare situasjonen seg i mellom og ble enige om at Jeppson skulle være anleggskonsesjonær.

Medietilsynet gjorde dermed følgende vedtak:

– Jeppsson Media Radio Riks, organisasjonsnummer 995 253 658, tildeles konsesjon til drift av anlegg for analog lokalkringkasting (senderanleggskonsesjon) på sendernett 02 04-00 i konsesjonsområde 02-04 Nesodden. Konsesjonen gis med en varighet fra og med 16. november 2021 til og med 31. desember 2021.

Det er sikkert mange som reagerer på at konsesjonen går ut denne måneden, men etter at dette vedtaket ble fattet har Medietilsynet forlenget alle lokalradiokonsesjoner til ut 2026.

Etter tildeling av innholds- og senderanleggskonsesjon til PrePro Media AS, har Medietilsynet gitt fire innholdskonsesjoner til drift av nisjeradio, til følgende aktører: Jeppsson Media Radio Riks, Kurer Media, Holmsen’s lyd og lys samt Trine Strømme. De fire skulle samarbeide om fordeling av sendetid på sendernettet, noe som stoppet opp da PrePro Media leverte inn konsesjonen.

Konsesjonen skal tas i bruk før 31. desember.

Om forfatteren

blank

Kyrre Dahl

Kyrre Dahl har over 30 års erfaring som programleder og journalist i radiobransjen. Han driver bransjenettstedet radionytt.no, jobber for bl.a. Radionyhetene og diverse lokalradioer. Dahl er også nettredaktør på lokalradio.no.