Radio Toten, Hans Storeide og Rodny Kaastad. Foto: Radio Toten
Radionyheter

Mer trøkk rundt Radio Toten

Lokalradioen for Toten er en av mange lokalradioer som får oppmerksomhet om dagen, ikke bare hos lytterne men også i lokalavisene. OA har et større oppslag med overskrift “Mer trøkk rundt Radio Toten”. 

Lokalavisene begynner å få med seg at rikskanalene har tapt lyttere på FM-slukkingen, mens lokalradioene har fått økt oppslutning. Tallene varierer fra sted til sted men Medietilsynet har lansert tall som viser en generell oppgang på 20 % for lokalradioene.

I Telemark, Buskerud, Hedmark og Oppland lokalradiolyttingen økt fra 9,9 til hele 15,3 prosent fra 2016 til 2017, ifølge tallene fra Medietilsynet.

Oppland Arbeiderblad hadde nylig et oppslag med Radio Toten, som har konsesjon for Vestre og Østre Toten og kan høres også i Gjøvik og området rundt Mjøsa. De er ikke med på de offisielle lyttertallene, men er sikre på at de også har fått flere tilhengere:

– Etter DAB-omleggingen merket vi en større pågang og interesse rundt Radio Toten – ikke minst fra lokale annonsører, sier Ole Ivar Vangen, redaktør i Radio Toten til avisa.

Han er veldig fornøyd med at inntektene har økt, noe som gjør det mye enklere å drive lokalradio på Toten:

– Vi har også endret litt på profilen og med det har vi greid å trekke til oss flere og ikke minst nye lyttere også, sier Vangen.

Radio Toten har en fast ansatt som får hjelp av en rekke ildsjeler, i tillegg til 5 bra sendere på FM.

Vangen forteller også til OA at de vurderer å satse på lokal DAB, men bare dersom pengene kommer på plass først.

Om forfatteren

blank

Kyrre Dahl

Kyrre Dahl har over 30 års erfaring som programleder og journalist i radiobransjen. Han driver bransjenettstedet radionytt.no, jobber for bl.a. Radionyhetene og diverse lokalradioer. Dahl er også nettredaktør på lokalradio.no.

Legg til kommentar

Klikk her for å legge igjen en kommentar