Radionyheter

Mest spilt på norsk radio

Dagny var den mest spilte norske artisten, mens The Weeknd ble aller mest spilt på norske radiostasjoner, viser tall fra Gramo. 

Gramo har publisert sin statistikk for 2020 som forteller hvilke låter og hvilke artister som ble spilt mest på norske radiostasjoner.  Statistikken viser at 37 % av musikken som ble spilt var av norske artister.

Dagny har både 1. og 2. plass på listen over mest spilte norske låt med «Somebody» og «Come Over». Den mest spilte låt med norsk tekst var «Tenker På Deg» med Gabrielle.

Men, The Weeknd har både 1. og 2. plass på listen over mest spilte låt, med låtene «Blinding Lights» og «In Your Eyes».

«Hvis verden» med Frida Ånnevik og Chris Holsten er den mest spilte låta på NRK P1. «Hvis verden» er nr. 2 på topplista over mest spilte låter med norsk tekst og er 16. mest spilte norske låt.

Ruben er å finne på mange av topplistene. Hans låt «So high» er 11. mest spilte norske låt. I tillegg har han tre andre låter på topp 50. Ruben er 4. mest spilte norske hovedartist i 2020. Kygo er klart mest spilte hovedartist.

Søskenparet Knut Buen og Agnes Buen Garnås er begge inne på topp  100 mest spilte norske hovedartist. Det er Bergen Filharmoniske Orkester som har flest unike innspillinger på listen over Mest spilte hovedartist. De har 196 ulike innspillinger som tilsammen har blitt spilt over 364 timer på norsk radio i 2020.

Statistikken er basert på rapporter for 2020 og omfatter all radiospilling av utgitte innspillinger på NRK-kanalene P1, P2, P3, P1+, P13, MP3, Super, Sapmi, Jazz, Folkemusikk, Klassisk og distriktskanalene, samt P4 og Radio Norge.

Om forfatteren

blank

Kyrre Dahl

Kyrre Dahl har over 30 års erfaring som programleder og journalist i radiobransjen. Han driver bransjenettstedet radionytt.no, jobber for bl.a. Radionyhetene og diverse lokalradioer. Dahl er også nettredaktør på lokalradio.no.

Legg til kommentar

Klikk her for å legge igjen en kommentar