DAB utbygging for Nea Radio i Tydal. Foto: Eivind Engberg
Radionyheter

Mesteparten av inntektene kommer fra FM

Mesteparten av de totale inntektene i lokalradiobransjen kommer fra stasjoner med FM-konsesjon. Det slår Medietilsynet fast i en ny rapport.

– DAB-sendingene blir fremdeles i stor grad finansiert av virksomheten på FM, sier Mari Velsand, direktør i Medietilsynet.

Dette kommer fram i Medietilsynet årlige økonomirapport for mediebransjen i Norge, som ble lagt fram i dag.

Det står det blant annet at de nasjonale kommersielle radioaktørene opplevde en svikt i sine inntekter i 2018, mens lokalradioenes økonomi ligger på et stabilt nivå. Økte sendekostnader har likevel gått utover lønnsomheten.

Mesteparten av de totale inntektene i lokalradiobransjen kommer fortsatt fra stasjoner med FM-konsesjon og mange av disse aktørene sender også på DAB.

– Vi ser at kostnadene knyttet til DAB-sendinger er høyere enn tradisjonell FM-drift, sier direktør Velsand i rapporten.

I rapporten nevnes det også at de kommersielle nasjonale radiokanalene ikke har andre kilder til inntekt enn reklame, mens TV-kanalene har begynt å tjene mer penger på at folk betaler for å se på TV-produksjoner.

Det totale fallet i annonseinntekter for radio og TV er på 212 millioner kroner i 2018 sammenlignet med 2017. Det tilsvarer 4,7 %.

– Utviklingen tyder på at kringkasting nå opplever det samme som avisbransjen, nemlig at annonsørene flytter investeringene til andre kanaler, sier direktør i Medietilsynet, Mari Velsand.

LES HELE RAPPORTEN FRA MEDIETILSYNET

Om forfatteren

blank

Kyrre Dahl

Kyrre Dahl har over 30 års erfaring som programleder og journalist i radiobransjen. Han driver bransjenettstedet radionytt.no, jobber for bl.a. Radionyhetene og diverse lokalradioer. Dahl er også nettredaktør på lokalradio.no.

Legg til kommentar

Klikk her for å legge igjen en kommentar