Svein Larsen, Radiosjef i Radio Metro. Foto. Radio Metro
Radionyheter

Metro anker FM-bot

Metro-gruppen nekter å godta at de har fått bot for å sende på FM og anker vedtaket i Medietilsynet til Medieklagenemnda. Samtidig har privatpersoner samlet inn penger til å dekke store deler av boten, dersom den blir stående. 

Det var i desember at det oppstod en merkelig situasjon da en rekke lokalradioer i Oslo mot sin vilje ble tvunget til å slukke sine FM-sendere fordi NRK og P4 ville sende på DAB.

Metrogruppens kanaler nektet å godta situasjonen og fortsatte å sende på FM etter den stortingsvedtatte slukkedatoen. Etter å ha blitt truet med skyhøye tvangsbøter ga de seg imidlertid og slo av senderne.

I ettertid har Medietilsynet varslet bot til Metro-gruppen for den uka de faktisk sendte.

Tilsynet mener at Radio Rox og Radio Metros kanaler Radio Metro Stor-Oslo, The Beat Asker og Bærum og Radio Metro-Follo sendte uten gyldig konsesjon i Oslo-området i perioden 9. til 15. desember i fjor.

Det er bakgrunnen for at Medietilsynet har ilagt kanalene gebyr. Radio Metro er ilagt et gebyr på 57.000 kroner og Radio Rox 10.750 kroner.

– Etter Medietilsynets vurdering dreier det seg her om klare brudd på sentrale bestemmelser i kringkastingsregelverket. Vi har derfor ilagt selskapene gebyr, sier direktør Mari Velsand i en pressemelding.

Sjefen for Metro-grupppen, Svein Larsen, varslet under landsmøtet til Norsk lokalradioforbund sist helg at han ville anke saken, blant annet fordi P4 og Bauer Media etter hans mening sendte ulovlig på FM i flere områder uten at det har blitt gjenstand for noe reaksjon.

Etter at boten ble kjent har privatpersoner satt i gang en innsamling for å prøve å dekke boten til Metro-gruppen. De har klart å samle inn over 20 000 kroner fra mer enn et hundre personer.

Her er link til innsamlingen: https://www.spleis.no/project/33845

 

Om forfatteren

blank

Kyrre Dahl

Kyrre Dahl har over 30 års erfaring som programleder og journalist i radiobransjen. Han driver bransjenettstedet radionytt.no, jobber for bl.a. Radionyhetene og diverse lokalradioer. Dahl er også nettredaktør på lokalradio.no.

2 kommentarer

Klikk her for å legge igjen en kommentar