Metro 10 år - Jill og Hege
Radionyheter

Metro feiret 10 år på lufta

Metro-gruppen feiret sine 10 første år med en stor jubileumsfest denne helgen. Det var mye latter og glede under festen, men også sorg og alvor. 

Det var en solid gruppe med både nåværende og tidligere medarbeidere som feiret at Radio Metro har vært 10 år på lufta. Den første sendingen skjedde 15. januar 2009 og det har skjedd veldig mye siden det. Mye har vært positivt, men også noe negativt, og det tristeste som har skjedd var at Rune Remøy gikk bort i fjor, altfor tidlig.

Metro 10 år – Radiosjef Svein Larsen og salgsdirektør Hilde Apneseth

Radiosjef Svein Larsen har vært med fra starten og var også en av iniativtakerne til Radio Metro, sammen med Rune Remøy. Starten var lettere kaotisk, ettersom Metro i Oslo måtte sende på en midlertidig konsesjon i forbindelse med konsesjonsbråket i 2008.

Et av kveldens høydepunkter var gjensyn og gjenhør med de hektiske dagene i forkant av lanseringen. Visste du for eksempel at Metro sendte på FM 90,5 i Oslo i sitt første år på lufta? Senere fikk man frekvensen FM 106,8 til Metro, 90,1 til Radio Rox og 104,8 til The Beat.

Metro 10 år – Rebecka, Madeleine og Svanhild

Fra en beskjeden start har Metro-gruppen vokst langt utover Oslo-gryta. Radio Metro kan man nå høre over store deler av Østlandet, på FM og DAB. I tillegg kommer Metro Sør i Agder og søsterkanalene The Beat og Radio Rox. Det betyr mange medarbeidere både innenfor redaksjon, salg og teknisk.

Man prøvde i forkant av jubileet å telle antallet medarbeidere som har vært innom Metro-gruppen gjennom 10 år, men det ga man opp. Men vi fikk blant annet vite at det har vært en solid gjeng med praktikanter fra Danvik folkehøyskole som har fått prøve seg og noen av dem har fått fast jobb i Metro etterpå.

Metro 10 år – Elisabeth, Carl, Ståle, Alan, Bjørn og Erik

Økonomisk har Metro ikke vært noen gullgruve og det ble under festen antydet at eierne har lagt adskillige millioner kroner på bordet for at radioen skulle overleve. Men, både ledelsen og de ansatte skrøt av hverandres innsats og lokalradio.no kan bekrefte at stemningen var god og at alle var venner ( på denne festen, i hvert fall ).

Metro 10 år – Lars Eikanger

Velkjente Lars Eikanger var selvfølgelig med på festen. Han var morgenvert da Radio Metro hadde sin første sending for 10 år siden og var morgenfuglen de neste 5 årene. Han hadde bare positive ting å si om Metro, selv om han nå jobber hos Radio Vinyl.

– Det er alltid gøy å være den første, uansett hva det er.  Og, det å være den første programlederen på Radio Metro var selvfølgelig fantastisk. Det var en gjeng som samlet seg og lagde god radio og det står jeg for, sier Eikanger.

Metro 10 år – Glenn, Heidi, Johannes, Torvald, Sondre og Awa

Radiosjef Svein Larsen innrømmer at han en stund ikke trodde at Metro skulle bli 10 år:

– Det har vært en fight, det har vært mange utfordringer men vi har holdt ut og vi har etterhvert blitt en betydelig radioaktør i Norge, sier Larsen i en kommentar.

Metro 10 år – Trond Harald, Hilde, Svein, Ronny, Christian og Linda

Den største endringen som har skjedd i Metros historie var at rikskanalene slo av sine FM-sendere. Metro ble igjen på FM som lokalradio og har siden det doblet sine lyttertall:

– Jeg mener jo at det var helt feil for radio som medium at de gikk av FM. Det skulle aldri ha skjedd og jeg sloss imot det både som sjef i Radio Metro og som leder av Norsk lokalradioforbund. Men, når de først tok den beslutningen så var jo vi nødt til å posisjonere oss og finne ut av hva gjør vi nå. Det er jo ingen tvil om at det har vært en markedsmessig fordel for Radio Metro, sier Larsen som mener det var en gigantisk feilvurdering fra konkurrentene.

Metro 10 år – Malin Wicklund får Remøyprisen

Men, det var en som manglet under Radio Metros 10 års jubileum og det var Rune Remøy, salgsdirektøren og gründeren som gikk bort i 2018. Gjennom hele kvelden var det mange som snakket varmt om ham og det er opprettet en egen intern Remøypris, til ære for Rune Remøy. Denne gang gikk prisen til en svært rørt salgssjef Malin Wiklund

 

Om forfatteren

blank

Kyrre Dahl

Kyrre Dahl har over 30 års erfaring som programleder og journalist i radiobransjen. Han driver bransjenettstedet radionytt.no, jobber for bl.a. Radionyhetene og diverse lokalradioer. Dahl er også nettredaktør på lokalradio.no.

Legg til kommentar

Klikk her for å legge igjen en kommentar