Metrosjef Svein Larsen mottar sjekken fra Norsk Radiolytter-forening. Foto: Radio Metro
Radionyheter

Lyttere har gitt Metro penger til FM-bot

Radio Metro har denne uka mottatt penger fra Norsk Radiolytter-forening. Pengene er samlet inn av lyttere og skal gå til betaling av boten Metro fikk for å sende på FM

Bakgrunnen for den spesielle gaven er at Radio Metro og søsterkanalene Radio Rox og The Beat nektet å gå av lufta på FM i storbyene i desember. Lokalradioene ble nemlig tvunget av lufta mot sin vilje fordi de nasjonale kanalene ville heller sende på DAB.

De fleste lokalradioene her i landet har fått fortsette på FM til 2022, men i Oslo og andre storbyer vedtok Stortinget sendeforbud på FM fordi man fryktet at lokalradioene kunne ta lyttere fra NRK og de andre rikskanalene.

Metro-gruppen sendte en uke på FM i Oslo etter at de egentlig skulle gått av og som straff har de blitt tildelt en bot fra Medietilsynet og Nkom. Dette har mange lyttere reagert kraftig på og Norsk Radiolytter-forening satte i gang en innsamlingsaksjon for å hjelpe Metro med boten.

Denne uka ble pengene fra innsamlingaksjonen, nesten 35 000 kroner,  overlevert til Metro-sjef Svein Larsen. Flere fra Norsk Radiolytter-forening var til stede under overrekkelsen og foreningen har kommet med følgende uttalelse:

– Metro-gruppen ble tvunget av FM mot sin vilje da rikskanalene slo av sine FM-sendere i Oslo i desember. Medietilsynet nå har ilagt kanalene Radio Metro og Radio Rox bøter på henholdvis 57.000 og 10.750 kroner for å ha sendt uten gyldig konsesjon i Oslo-området i perioden 9. til 15. desember i fjor.

Norsk Radiolytter-Forening, NRLF, har med hjelp av sine medlemmer og andre støttespillere samlet inn kr 35 000.- som bidrag til Metrogruppen som bidrag til denne boten.

Tvangsinnføringen av DAB i Norge og ditto nedstenging av FM oppfattes som et overgrep mot befolkningen, og som representant for radiolytterne i Norge gis denne støtten til Metro som et viktig symbol på at vi står sammen i protest mot myndighetenes tvangstiltak i denne saken.

KLIKK HER FOR VIDEO FRA OVEREKKELSEN

– Dette er ikke bare en støtte til Metro, det er en støtte til å beholde et velfungerende FM-nett i Norge, sa en glad Metro-sjef Svein Larsen da han fikk sjekken. Han er veldig fornøyd med at støtten er bred:

– Et flertall av det norske folk har aldri applaudert dette teknologiskiftet, sa Larsen videre og mener det er viktig at lokalradio får lov til å fortsette på FM også etter 2022.

Om forfatteren

blank

Kyrre Dahl

Kyrre Dahl har over 30 års erfaring som programleder og journalist i radiobransjen. Han driver bransjenettstedet radionytt.no, jobber for bl.a. Radionyhetene og diverse lokalradioer. Dahl er også nettredaktør på lokalradio.no.

2 kommentarer

Klikk her for å legge igjen en kommentar