Salgs og Markedsdirektør Hilde Apneseth i Radio Metro sammen med programleder Christian Gilsvik Foto: Radio Metro
Radionyheter

Metro går av FM i Oslo fredag

Metro slukker i Oslo, men vil fortsatt bli å høre på store deler av Østlandet. Det er budskapet i meldinger fra Metro-gruppen torsdag kveld.

Metro-gruppen gir etter for presset og slår av sine FM-sendere for Radio Metro, The Beat og Radio Rox i Oslo fredag. Det går fram av en melding som er sendt ut til kundene, melder medier24.no

– Radio Metro har dessverre ikke ressurser til å fortsette kampen mot myndighetene og vi har derfor besluttet å midlertidig stenge våre tre FM-frekvenser i hovedstaden, skriver salgs- og markedsdirektør Hilde Apneseth i Radio Metro i meldingen. 

Men, dette betyr ikke at Radio Metro forsvinner fra FM-nettet, de vil fortsatt kunne høres over store deler av Østlandet: 

– Vårt FM-nett består av totalt 27 frekvenser og majoriteten av våre lyttere vil derfor ikke bli rammet av stengningen i Oslo. Vi har gode sendepunkter på Romerike, i Ski og på Liertoppen som fortsatt vil sende lovlig, og som dekker store deler av Oslo, skriver hun.

Det er bare senderne som står i hovedstaden som blir rammet av vedtaket Stortinget gjorde om tvangsslukking av lokalradio i storbyene og mange i Oslo vil derfor fortsatt kunne høre på Metro, Rox eller The Beat, men på andre frekvenser.

Dette skjer etter at Nkom og Medietilsynet har varslet Metro-gruppen om dagbøter på opp mot 110 000 kroner dersom de ikke går av lufta på FM i Oslo. P4 og Radio Norge har bedt domstolene om å ta ut en midlertidig forføyning for å oppnå det samme.

Metro-gruppen nektet å gå av lufta i Oslo 8. desember, den dagen da P4 og Radio Norge slo av sine FM-sendere i hovedstaden. Begrunnelsen var blant annet at Eftas overvåkingsorgan ESA ikke har behandlet klagen fra Norsk lokalradioforbund om tvungen slukking av lokalradio.

Om forfatteren

blank

Kyrre Dahl

Kyrre Dahl har over 30 års erfaring som programleder og journalist i radiobransjen. Han driver bransjenettstedet radionytt.no, jobber for bl.a. Radionyhetene og diverse lokalradioer. Dahl er også nettredaktør på lokalradio.no.

2 kommentarer

Klikk her for å legge igjen en kommentar

  • Politikerne påstår nå at de forventet mangfold. Nå får de det motsatte. Bare to utenlandske eiere får i praksis enerett til landsdekkende reklameradio på DAB. Og for å gjøre skandalen komplett tvinger de bylokalradioer til å stenge FM. Ikke akkurat et sjakktrekk for å sikre mangfoldet. Det lekker nå ut hemmelige avtaler om dette. På tide at de ansvarlige blir stilt til ansvar. Dette lukter kameraderi, vennetjenester og andre unevnelige ting med lange strafferammer

  • Trist at Radio Metro blir tvunget av lufta.
    Måten det gjøres på, viser forakt for lokalradiolyttere.
    Det er også arrogant fordi slukkingen av Radio Metro er klaget inn til EFTA.
    Staten har vist for mye makt i DAB-innføringen, og mangfoldet forsvinner.