Trond Harald Hansen. Foto: Radio Metro
Radionyheter

Metro lanserer kanal med skandinavisk musikk

Metro-gruppen er i medvind etter at de nasjonale kanalene slukket sine FM-sendere. Nå lanserer Metro en pluss-kanal med fokus på skandinavisk musikk.

Metro Pluss heter kanalen som allerede er å høre på FM 104,3, samt på DAB på Østlandet og nettradio.

– Metro+ velger også å slå et slag for dansebandmusikken som heller ikke er å finne på annen kommersiell radio, men som har ett godt fotfeste i den skandinaviske folkesjela, forteller prosjektleder Trond Harald Hansen.

Det blir selvsagt nyheter, vær og trafikk. Podcasten “Bak Scenen” vil også bli sendt med artistportretter på fler av stasjonenes artister

En typisk Metro+ artist vil være Inger Lise Rypdal, Hellbillies, Kim Larsen, Tomas Ledin, Picazzo, Anne Linnet, Vazelina Bilopphøggers og Lisa Ekdahl, forteller Hansen:

– Musikken baserer seg i hovedsak fra 80-tallet frem til i dag, men vi rydder også plass til kjente og kjære låter fra 60 og 70-tallet som Gro Anita Schønn, Stein Ingebrigtsen og Anna-Lena Löfgren. Jeg har brukt mye tid på musikkprofilen, og da gjerne finne de låtene som ikke spilles på norsk radio. Her må det også rettes en takk til Arve Sigvaldsen for velvillig bistand med å få tilgang til Talent sitt rikholdige arkiv med musikk, avslutter Hansen.

Det er Metro-gruppen som står bak Metro pluss. Gruppen har også stasjoner som Radio Metro, The Beat og Radio Rox, som alle fortsatt sender på FM over store deler av Østlandet, i tillegg til DAB og nettradio.

Metro-gruppen melder om økte lyttertall etter at rikskanalene slo av sine FM-sendere i fjor, til tross for at Metro ble tvunget av lufta mot sin vilje i Oslo sentrum.

Om forfatteren

blank

Kyrre Dahl

Kyrre Dahl har over 30 års erfaring som programleder og journalist i radiobransjen. Han driver bransjenettstedet radionytt.no, jobber for bl.a. Radionyhetene og diverse lokalradioer. Dahl er også nettredaktør på lokalradio.no.

Legg til kommentar

Klikk her for å legge igjen en kommentar