Salg- og markedsdirektør Hilde Apneseth og byråansvarlig Malin Wiklund i Radio Metro Foto: Radio Metro
Radionyheter

Metro øker i Oslo og Akershus

Metro-gruppen har kommer bra ut av det, til tross for at de ble tvunget til å slukke sine FM-sendere i hovedstaden. Det viser tall fra Kantar TNS. 

I desember måtte Radio Metro, Radio Rox og The Beat slukke en rekke FM-sendere i Oslo og omegn, mot sin vilje. Det var stortinget som bestemte at også lokalradioene i storbyene skulle tvangsslukkes på FM fordi rikskanalene ville sende på DAB.

Et tap av FM-sendere i Norges største by kunne vært et stort tap for Metro-gruppen, men i stedet har kanalen økt sine lyttertall, viser lokalradioundersøkelsen fra Kantar TNS.

Sammenligner man 1. kvartal 2018 med 1. kvartal 2017 ser man at Radio Metro har økt sin daglige oppslutning i Oslo og Akershus fra 3 til 4 %. Søsterkanalene The Beat og Radio Rox holder samtidig sine tall på henholdsvis 4 % og 1 %.

Det høres kanskje ikke så mye ut, men man må huske på at det er mange radioer i Oslo og Akershus og Radio Norge har nå en oppslutning på bare 6 % og P3 har 8 %. Det betyr at Metro-gruppen samlet er større enn disse kanalene, selv uten god FM-dekning i hovedstaden. Metro sender fortsatt på FM mange andre steder på Østlandet.

Det som derimot er skremmende er at FM-slukkingen nå har ført til at et flertall av befolkningen i Oslo ikke lenger hører på radio. Den totale radiolyttingen i Oslo (alene) er nå på bare 49 %, viser tallene fra Kantar TNS.

Når  Metro-gruppen øker, betyr det at nedgangen er enda større for rikskanalene.

 

 

Om forfatteren

blank

Kyrre Dahl

Kyrre Dahl har over 30 års erfaring som programleder og journalist i radiobransjen. Han driver bransjenettstedet radionytt.no, jobber for bl.a. Radionyhetene og diverse lokalradioer. Dahl er også nettredaktør på lokalradio.no.

Legg til kommentar

Klikk her for å legge igjen en kommentar