Metro Sør i midlertidige lokaler i Marvika (Foto: Alf Otto Fagermo)
Radionyheter

Metro sender hjemmefra, men unngår ikke permitteringer

Metro-gruppen er blant de mange som merker korona-pandemien. Sendingene foregår nå stort sett hjemmefra hos medarbeiderne, men lokalradioen har også sendt ut permitteringsvarsel.

– Fra og med onsdag har alle som kan hatt hjemmekontor. Bernhard Ingebrigtsen jobber nå med å sette opp provisoriske hjemmestudioer med mulighet for å sende live hos to av våre ansatte i tilfelle hovedkontoret skulle bli satt under karantene. I tillegg har Trond Harald Hansen et fullt utstyrt hjemmestudio på Eidsvoll, forteller radiosjef Hilde Apneseth.

Dessverre er det en del annonsører som nå har trukket sine reklamekampanjer, noe som fører til at Metro midlertidig reduserer bemanningen.

Flere medarbeidere er permittert på ubestemt tid, bekrefer Apneseth:

– De ansatte har blitt permittert i varierende grad basert på en totalvurdering av hva som er minimumskravet til bemanning for å drifte selskapet, forteller radiosjefen til lokalradio.no

– Ledelsen og styret følger utviklingen i markedet tett og vil gjennomføre alle nødvendige tiltak for at vi skal komme oss gjennom denne krisen, sier Apneseth.

På lufta følger metros kanaler også det som skjer i forbindelse med korona-pandemien, men prøver samtidig også å underholde lytterne litt.

Om forfatteren

blank

Kyrre Dahl

Kyrre Dahl har over 30 års erfaring som programleder og journalist i radiobransjen. Han driver bransjenettstedet radionytt.no, jobber for bl.a. Radionyhetene og diverse lokalradioer. Dahl er også nettredaktør på lokalradio.no.

Legg til kommentar

Klikk her for å legge igjen en kommentar