f.v. prosjektleder Marte Jære Brandt, adm.dir. Hilde Apneseth og digital innholdssjef Johannes Grindheim Ølfernes i Metro Sounds. Fotograf: Troy Langaas/Metro Sounds.
Radionyheter

Metro skifter navn og lanseres erotisk podcast

Eierselskapet til Radio Metro skifter navn til Metro Sounds, og lanserer Erotikkpodden!

I løpet av de siste par årene har driften i Radio Metro blitt utvidet til flere nye forretningsområder, og for å markere at Radio Metro ikke lenger kun er et tradisjonelt radioselskap, men et moderne underholdningsselskap med base i lyd, har bedriften skiftet navn til Metro Sounds.

– Vi jobber fortsatt med å venne oss til at vi ikke lenger er ansatt i Radio Metro. Vi har rett og slett kopiert navnet fra BBC Radio som nå heter BBC Sounds. Vi synes navnet er beskrivende for den retningen vi beveger oss i, og tenker at hvis det er godt nok for BBC, så er det helt sikkert også godt nok for Metro. Radiostasjonen Radio Metro fortsetter med samme navn som før, og det er jo den publikum kjenner og er glad i, så dette tror jeg går bra, sier adm.dir. Hilde Apneseth.

– Podcast er veldig i vinden om dagen, og Metro Sounds er perfekt rigget til å surfe på den nye lydbølgen. Selskapet produserer allerede bl.a. «Kriminalkrøniken», en av Norges mest populære true-crime podcaster, og «Historier som endret verden» som stadig øker i popularitet, sier Apneseth i en pressemelding.

Nå lanserer Metro Sounds Erotikkpodden der en skuespiller leser opp erotiske noveller. Sjangeren kalles ofte «husmorporno» og burde være kjent for de fleste.

– Erotikkpodden har tatt oss langt utenfor comfortsonen, det har til tider vært skikkelig kleint, men også hysterisk morsomt. Ideen til Erotikkpodden oppsto i jakten på en nisje som var stor, og som ikke allerede var dominert av andre podcaster. Alle vet at sex selger, og det finnes ikke noe tilsvarende som vi vet om i Norge, så da var veien kort fra idé til ferdig podcast, sier Hilde.

– Det har vært en nesten utenomkroppslig opplevelse å jobbe med vår unge digitale innholdssjef Johannes Grindheim Ølfernes og prosjektleder Marte Jære Brandt på Erotikkpodden. At jobben som leder i Metro Sounds skulle ta meg hit hadde jeg virkelig aldri trodd, men vi tre har klart å finne en veldig fin samarbeidsform på tvers av både kjønn og alder. Jeg har aldri ledd så mye på jobben noen gang, sier Hilde.

– Vi har hatt diskusjoner om vi kan bruke det stygge p-ordet for det mannlige kjønnsorgan, og om vi kun skal satse på heterofil sex, eller om vi skal utvide til å inkludere lesbiske og homofile historier, eller historier der sexen foregår mellom flere enn to personer. Til slutt falt vi ned på et konsept som vi tror de fleste kan relatere seg til. Språket er selvsagt ganske direkte og talende, men vi har holdt oss unna de mest primitive og harde ordene. Historiene går utenpå det de fleste opplever i hverdagen, men er likevel innafor i den forstand at situasjonsbeskrivelsene ikke er helt utenkelige hvis man legger til en grei dose med fantasi. Vi gleder oss veldig til å få vite hva lytterne synes om Erotikkpodden, og håper selvsagt at den treffer målgruppen midt i hjertet.

De tre første episodene av Erotikkpodden lanseres fredag 24.september på iTunes og Spotify, og i appen Oneplay.

Om forfatteren

blank

Kyrre Dahl

Kyrre Dahl har over 30 års erfaring som programleder og journalist i radiobransjen. Han driver bransjenettstedet radionytt.no, jobber for bl.a. Radionyhetene og diverse lokalradioer. Dahl er også nettredaktør på lokalradio.no.