Metro Sør i midlertidige lokaler i Marvika (Foto: Alf Otto Fagermo)
Radionyheter

Metro Sør på flyttefot

Metro Sør har måttet flytte ut av lokalene, hvor de har hatt tilhold siden tidlig 90-tall. Årsaken er at kontorblokka på Samsen Kulturhus som blant annet huser radiostasjonens administrasjon og studio, skal rehabiliteres.

Det er Kristiansand kommune som eier lokalene. Renoveringen skulle egentlig startet i sommer, men er nå utsatt. Årsaken er at bevilgningen fra kommunen på 35,4 millioner kroner er for lav. Etter første anbudsrunde har kommunen erkjent at det er behov for ytterligere 24,5 millioner. Anbudskonkurransen er dermed annullert og det vil bli utlyst en ny etter ferien.

– Vi flytter fordi Samsen kulturhus skulle pusses opp, så ikke og så likevel delvis. Vi ser nå ut til å måtte være i nye lokaler omlag ett år lenger enn først antatt, sier Glenn Faannessen som er daglig leder for Metro Sør.

Metro Sør i midlertidige lokaler i Marvika (Foto: Alf Otto Fagermo)

Metro Sør har nå inntatt nye lokaler i Marvika i bydelen Lund, like øst for Kristiansand sentrum. Disse lokalene tilfører Menigheten Filadelfia, og ble brukt som radiostudio for Radio Filadelfia, til de flyttet til nytt bygg i sentrum av byen.

Samsen kulturhus var opprinnelig et slakteri og ble oppført på slutten av 1950-tallet, men ble i 1992 kjøpt av kommunen og omgjort til kulturhus. Bygningen er siden påbygd og modernisert flere ganger. Radio Ung, forløperen til Metro Sør var første leietaker.

Planen er at Metro Sør skal flytte tilbake til nyoppussede lokaler i en annen fløy av Samsen Kulturhus. Når det blir, tør ikke Faannessen spå.

– Kommunale anbud og prosesser rundt disse er vanskelig å forutsi. Vi har regnet oss frem til at starten av 2020 er nokså realistisk, men er forberedt på å ta feil her, sier han.

Metro Sør i midlertidige lokaler i Marvika (Foto: Alf Otto Fagermo)

Om forfatteren

blank

Pål Lomeland

Pål Lomeland er daglig leder i Norsk lokalradioforbund. Han er utdannet journalist ved Mediehøgskolen Gimlekollen i Kristiansand, og har hatt sitt virke innenfor radiobransjen siden 1991.

Legg til kommentar

Klikk her for å legge igjen en kommentar