Svein Larsen, Radiosjef i Radio Metro. Foto. Radio Metro
Radionyheter

Metro vant (litt) mot P4 og Radio Norge

Metro-sjef Svein Larsen kan smile litt etter krangelen om FM-slukking. P4 og Radio Norge må nå betale penger til Radio Metro, har en dommer bestemt. 

Bakgrunnen for krangelen er at Radio Metro nektet å gå av lufta på FM i Oslo 13. desember, slik Stortinget påla kanalen, for at de ikke skulle ta lyttere fra NRK og de andre rikskanalene.

Når Metro ble værende på lufta truet både Nkom og Medietilsynet med dagbøter, mens P4 og Radio Norge varslet søksmål.

Bare en uke senere valgte Metro-gruppen å føye seg etter myndighetenes krav, men P4 og Radio Norge mente da at Metro måtte betale deres advokatkrav i forbindelse med søksmålet, som ikke ble rettslig behandlet.

Advokat Knut Sverre Skurdal Andresen i BA-HR, som har representert P4 og Radio Norge, krevde at Svein Larsen og hans kanaler skulle betale 15.000 kroner for hans tid.

Anders Brosveet i Advokatfirmaet Elden representerte Radio Metro og Svein Larsen. Han krevde dekning av 54.800 kroner for 20 timers arbeid.

Nå har en dommer kommet fram til det er P4 og Radio Norge som må betale saksomkostningene til Metro-gruppen, melder Dagens Næringsliv:

Dommeren skriver i sin kjennelse at i dette tilfellet anser retten «at det ikke fremstår som klart at saksøkerne ville ha vunnet saken,» og sender derfor regningen på 54.800 kroner til P4 og Radio Norge.

Avgjørelsen kan ankes, men både P4 og Radio Norge antyder overfor DN at det er lite sannsynlig. De anser seg ferdig med saken.

Om forfatteren

blank

Kyrre Dahl

Kyrre Dahl har over 30 års erfaring som programleder og journalist i radiobransjen. Han driver bransjenettstedet radionytt.no, jobber for bl.a. Radionyhetene og diverse lokalradioer. Dahl er også nettredaktør på lokalradio.no.

3 kommentarer

Klikk her for å legge igjen en kommentar

 • Radio Norge og P4 fortsatte å sende på FM mange steder i landet.
  Det burde de betale bøter for.
  Har en mail med unnskyldning fra Telenor om dette.
  Men unnskyldning er ikke greit, når Metro får bot.
  Heia alle lokalradioer som sender på M.
  Vi er mange som er takknemlige for god lyd uten hakking.

  • Forskjellen er om man har en gyldig konsesjon eller ikke.
   Konsesjonen til Radio Norge og P4 gikk først ut 31. desember.

   Selv om de hadde sagt at de planla å avslutte sendingene tidligere, var det helt selvvalgt; sendetillatelsen fra myndighetene (dvs. anleggskonsesjonen) bortfalt ikke selv om det var kunngjort at de hadde planlagt å ikke benytte seg av den de siste månedene den var gyldig.

   For Metros del var konsesjonen utløpt. De hadde ikke myndighetenes tillatelse til å sende.
   Det er stor forskjell på å sende MED tillatelse og å sende UTEN tillatelse fra myndighetene.